16/11/22

Τι λέει για την καθαριότητα ο Δήμαρχος Γ. Ταγκαλέγκας, το απαντούν οι εργαζόμενοι

Φταίει η απεργία των εργαζομένων λέει για την μη αποκομιδή των απορριμμάτων ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Ταγκαλέγκας. “Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα εξαιτίας της συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία”, απαντά ο Σύλλογος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα η εικόνα που παρουσίασε η πόλη την περασμένη Τετάρτη με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων οφείλεται στην απεργία των εργαζομένων.

“Ζητώ συγγνώμη από τους δημότες για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Δεν αξίζει στους ίδιους, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης η σημερινή εικόνα.

Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων η συμμετοχή στην απεργία, όμως όφειλαν να έχουν ενημερώσει νωρίτερα για αυτήν την πράξη, ώστε να έχουν αναζητηθεί και εκτελεστεί εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο του προσωπικού ασφαλείας για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την διασφάλιση της ευταξίας στην πόλη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγκαλέγκας.

Και πρόσθεσε: “Δυστυχώς, ορισμένοι δεν επιθυμούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους, εντός ενός νευραλγικού τομέα, που σχετίζεται με την εικόνα της πόλης, αλλά κυρίως με την δημόσια υγεία.

Θεωρώ ανεπίτρεπτη την σημερινή κατάσταση και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω να ξανά συμβεί”.

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ένα άλλο περιστατικό και να καταγγείλει εκείνους που λέρωσαν με παρεμβάσεις τύπου γκράφιτι τα μάρμαρα στην πλατεία.

«Κλείνοντας, να συγχαρώ τους “καλλιτέχνες” της πλατείας και να τους θυμίσω ότι το κόστος καθαριότητας της, το επωμίζονται όλοι οι πολίτες!», είπε ο Δήμαρχος. 


Άμεση ήταν η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας. 

“Με έκπληξη διαβάσαμε την δήλωση του Δημάρχου Λεβαδέων την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης , με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ , στοχοποιεί τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου , ζητώντας συγνώμη από τους δημότες για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων τάχα  εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία”, σημείωσαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και η Γραμματέας Καλιόπη Τσώνη.

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι: Οι εργαζόμενοι του τμήματος καθαριότητας και ανακύκλωσης  που απέργησαν ήταν μόλις 5! Αυτό σημαίνει ότι  πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας  και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα εξαιτίας της συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία.  Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η απεργία είχε προκηρυχθεί  σχεδόν 2 μήνες νωρίτερα , το προσωπικό ασφαλείας ορίζεται μετά από πρόσκληση του εκάστοτε Δημάρχου στην αρχή κάθε έτους και ισχύει για όλη τη διάρκεια του και πάντως μέχρι να επανακαθοριστεί κάτι διαφορετικό . Αυτό λοιπόν είναι καθορισμένο ήδη!”, τονίζει ο Σύλλογος

Και προσθέτει: «Εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι  ο Δήμαρχος Λεβαδέων  στοχοποιεί σκόπιμα τους εργαζόμενους (με βαριές εκφράσεις περί ορισμένων που δεν επιθυμούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες κτλ.!, περί ανεπίτρεπτης κατάστασης  που δεν θα επιτρέψει να ξανασυμβεί κτλ) και παραπληροφορεί τους πολίτες, επιχειρώντας να ρίξει κι άλλο νερό στο μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού».

Ακολούθως τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Δήμαρχος δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες όταν οι Δήμοι υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης και όταν υπάρχει οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται και που υπηρετούνται και μέσα από τους Δήμους ενώ «ένιωσε την ανάγκη να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους»

Καταλήγοντας ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι  δεν εκβιάζονται , δεν τρομοκρατούνται  και δεν χειραγωγούνται από κανένα» και καλεί τον κ. Ταγκαλέγκα «ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της άστοχης και άδικης δήλωσης του, να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους και τους δημότες». 



ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου