21/11/22

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών - Εμπορικός Σύλλογος Θηβών: Πολλά τα προβλήματα για τις επιχειρήσεις

 

Οι Διοικήσεις, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών και του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τους πληττόμενους συναδέλφους τους, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι,  ενώ ταυτόχρονα τονίζουν προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκεια για τα προβλήματα «λερναίας ύδρας» που αντιμετωπίζουν τόσο στη δύσκολη καθημερινότητα και στην αγωνιώδη  προσπάθεια να ξεπεράσουν  τις  διαρκείς  και συνεχόμενες κρίσεις ώστε να κρατήσουν τις επιχειρήσεις  ανοιχτές,  όσο και για την ανεπαρκή στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. 


“Οι επαγγελματίες της χώρας επανεπιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους  απέναντι στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης. 

 Πρέπει όλοι να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ώστε να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη και να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις .

 Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε επαρκή σχεδιασμό  και άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής  στήριξης  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων – ελεύθερων επαγγελματιών”, τονίζουν τα δυο Δ.Σ. 


Τα βασικά αιτήματα για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους είναι: 

• Η θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

• Η συγκράτηση του ενεργειακού  κόστους, της ακρίβειας  και των πληθωριστικών πιέσεων. 

• Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος . 

• Η  καθιέρωση μίας λειτουργικής  πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία  όσο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία 

• Η ουσιαστική  συμμετοχή  των ΜΜΕ στο Ταμείο  Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

• Η αναστολή  όλων των αναγκαστικών  μέτρων είσπραξης  της Εφορίας του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο  διάστημα  διαρκεί η υγειονομική  και ενεργειακή  κρίση. 

• Η καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού . 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου