18/11/22

«Η Σιωπή όταν σπάει... κάνει θόρυβο»


 Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θηβών, υλοποιούν δράση ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία με σύνθημα «Η Σιωπή όταν σπάει… κάνει θόρυβο».


Στο πλαίσιο της δράσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών έχει συμπεριλάβει στο νέο πρόγραμμα ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων του, που έχει διανείμει στα καταστήματα- μέλη του, το μήνυμα για την έμφυλη Βία « Η Σιωπή όταν σπάει… κάνει θόρυβο», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σε θέματα που άπτονται της βίας κατά των γυναικών.

Στη διάρκεια των ετών της πανδημίας παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας. 

Τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σοκάρουν: Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, ενώ μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

Στην Ελλάδα, η «μαύρη λίστα» των γυναικοκτονιών μετράει 16 θύματα τους  πρώτους εννέα μήνες του 2022, ενώ το 2021 αναφέρθηκαν περισσότερα από 5.000 περιστατικά έμφυλης βίας.

“Σπάμε τον φαύλο κύκλο της σιωπής, σταματάμε τη βία”, τονίζουν το ΚΣΥΓ και ο Ε.Σ. Θήβας. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου