2/11/22

Σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη καλεί το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

 

“Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε εμείς!”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου και στην συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10:30 το πρωί.  


“Εμείς οι εργαζόμενοι που δίνουμε όλο το μισθό μας σε λογαριασμούς, ενοίκια και σουπερμάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που βλέπουν τα μαγαζιά τους να ερημώνουν, που βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και τη συγκέντρωση πλούτου και δύναμης στους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές,  οι αγρότες που δεν μπορούν να ζήσουν από την παραγωγή τους, οι συνταξιούχοι με τις πενιχρές συντάξεις, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια.

Δεν είναι λύση τα επιδόματα και οι δήθεν ενισχύσεις της κυβέρνησης που εξανεμίστηκαν πριν καν εξαγγελθούν”, υπογραμμίζουν εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ. ο Πρόεδρος Κώστας Κολιούσης και ο Γραμματέας Σωτήρης Παπαδημητρίου. 

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

* Κατώτερο μισθό στα 825 € - Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού - Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες -Επαναφορά τριετιών.

* Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος  και του φυσικού αερίου

* Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια.

* Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

* Κατάργηση του ΦΠΑ και  γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη  διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη, κρέας), ένδυσης κ.ο.κ.

* Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. 

* Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

* Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες - εφορία.

* Μείωση των Δημοτικών Τελών και Φόρων για τις λαϊκές οικογένειες, και απαλλαγή για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές.

* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

* Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί .

Καταλήγοντας το Ε.Κ. στην ανακοίνωσή του τονίζει: “Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022, η Εργατική Τάξη στην Ελλάδα ενώνει το βηματισμό της με τους εργάτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και Γερμανίας, με όλη την εργατική τάξη της Ευρώπης, στον αγώνα ενάντια στην πρωτοφανή φτωχοποίηση και εξαθλίωση, την ακρίβεια, την ανεργία και την απειλή επέκτασης του πολέμου που παράγει η κρίση του καπιταλισμού στην περίοδο της παρακμής του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους  να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση 

Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση  και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  

Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ενέργεια και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου