28/10/22

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου η τακτική ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία είχε σκοπό τον ουσιαστικό προβληματισμό των συνέδρων πάνω σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ποιμαντική διακονία τους, την υπεύθυνη καθοδήγηση των κληρικών από τον Επίσκοπο, την ανταλλαγή απόψεων, τη λήψη κοινών αποφάσεων και τον συντονισμό της εκκλησιαστικής διακονίας.


Την έναρξη της σύναξης, όπως σημειώνει το site της Μητρόπολης imtl.gr, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Νέα προβλήματα προστίθενται στα παλαιά, τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμη, νέες προκλήσεις, απροσδόκητες καταστάσεις, πρωτοφανή και δύσκολα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις. Στον απόηχο της περίφημης οικονομικής κρίσης που προξένησε τόσα προβλήματα  και πληγές στην κοινωνία μας, ήλθε απρόσμενα σαν σενάριο ταινίας φρίκης και επιστημονικής φαντασίας η υγειονομική κρίση, όπως την χαρακτήρισαν, με την απειλή του κορονοϊού και πρόσφατα ανεφάνη και η ενεργειακή κρίση σε πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση σαν απότοκο πρόβλημα του ήδη επί μήνες διεξαγομένου ρωσοουκρανικού πολέμου, για τον οποίο πολλοί πολιτικοί αναλυτές φοβούνται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή σύρραξη».  

Επίσης τόνισε: “Σ’ αυτό το πλαίσιο και η Εκκλησία προκαλείται να εκτιμήσει, να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει από την πλευρά της νέα πρωτοφανή απροσδόκητα πνευματικά και ποιμαντικά προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν. Η Εκκλησία μας που πάντα στάθηκε και στέκεται δίπλα στον χειμαζόμενο άνθρωπο, θεωρεί και αντιμετωπίζει ως δικό της ποιμαντικό πρόβλημα, κάθε δοκιμασία που αναφύεται στο έθνος και την κοινωνία”.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χριστοφόρο Χρόνη, διακεκριμένο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και διδάσκοντα στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση να μιλήσει στη σύναξη.

Στη συνέχεια ανέπτυξε την εισήγησή του ο Αιδεσιμολ. π. Χριστοφόρος Χρόνης, με θέμα: «Η ποιμαντική ευθύνη του ιερέως στην μετά κορονοϊό εποχή». Ο εισηγητής αφού παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό στη συνέχεια  αναφέρθηκε στα γνωρίσματα της ιερατικής διακονίας και τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Κατόπιν ακολούθησε διάλογος πάνω στα ζητήματα της εισήγησης και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για διοικητικά και άλλα καθημερινά εκκλησιαστικά θέματα, από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της  Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ.π. Γεώργιο Θανάσου.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου