8/9/22

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ & ΛΑΜΙΕΩΝ

Σε μια συγκινητική τελετή, στις Θερμοπύλες, υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Αλιάρτου- Θεσπιέων και Σπάρτης με το Δήμο Λαμιέων. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη εκδήλωση και υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου, με το Δήμο Σπάρτης, τον Οκτώβριο του 2021.


Η αδελφοποίηση των Δήμων έγινε κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, με τη διαδικασία να έχει αρχίσει από το 2018 και έπειτα από  επιμελή προετοιμασία τα τελευταία τρία χρόνια, με αφετηρία και κοινό σημείο συνάντησης των τριών Δήμων, την εμβληματική μάχη των Θερμοπυλών.

Η τελετή είχε όλα τα στοιχεία μιας εκδήλωσης μνήμης και σεβασμού του ιστορικού γεγονότος, αλλά ταυτόχρονα και υπόσχεσης ανάδειξης των μηνυμάτων που παραμένουν επίκαιρα, μετά από 2.500 χρόνια, δηλαδή της υπεράσπισης της Πατρίδας με κάθε τρόπο, της υπακοής στους νόμους και της αλληλεγγύης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αποστολές και από τους τρεις Δήμους, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά, ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας, οι πρώην Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης και Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, αιρετοί και πολίτες.  

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων εκπροσωπήθηκε, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ντασιώτη, από εξαμελή αντιπροσωπεία  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γλύκο Ιωάννη, τον Αντιδήμαρχο κ. Μαλέση Κων/νο, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εξωστρέφειας κα. Μπόγρη Ζαχαρούλα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεσπιών κ. Δρίτσα Σωτήριο και τον τοπικό σύμβουλο κ. Κάπρο Δημήτριο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος  μεταξύ άλλων τόνισε: «Η αδελφοποίηση των Δήμων μας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Κατά την άποψή μου κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ιστορικής παρουσίας των 700 Θεσπιέων στη Μάχη των Θερμοπυλών. Ταυτόχρονα καταδεικνύουμε μηνύματα που και σήμερα είναι επίκαιρα, για την επιβίωση της πατρίδας μας και τα οποία τα έγραψαν οι προγονοί μας με το αίμα τους στις Θερμοπύλες. Η προστασία της Πατρίδας, η υπακοή στους νόμους και η αλληλεγγύη,είναι τα ζητούμενα και σήμερα. Η γεωγραφική θέση της Χώρας μας, την καθιστά μοιραία το όριο Ανατολής –Δύσης και το πεπρωμένο μας, ορίζει πως πάλι θα υπάρξει ένας Δημόφιλος, ένας Λεωνίδας και 1000 ήρωες να την υπερασπιστεί. Οι Θερμοπύλες  σηματοδοτούν τον παντοτινό αγώνα για τα ιδανικά και τα ιδεώδη.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο κο Ευθύμιο Καραΐσκο  και τον αδελφό λαό του Δήμου Λαμιέων για την εξαιρετική τιμή.».


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου