5/9/22

Γ. Μουλκιώτης: Άρνηση Πλεύρη να απαντήσει στη Βουλή. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ στη Βοιωτία

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης, επανακατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά απαντήσεις σε σχέση με την υποστελέχωση και των προβλημάτων του ΕΚΑΒ στη Βοιωτία, μετά την προκλητική άρνηση  να απαντήσει στην Βουλή, όπως όφειλε. 


Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι στην Βοιωτία, όπως και στην υπόλοιπη επικράτεια, οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ενός νομού με ορεινούς όγκους και πολλούς απομονωμένους οικισμούς, με εγγύτητα σε μεγάλα συγκοινωνιακά δίκτυα, με πληθώρα βιομηχανικών μονάδων καθώς και με Χιονοδρομικό Κέντρο με πολλούς επισκέπτες κατά τους χειμερινούς μήνες.  

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ερώτηση, τα προβλήματα του Ε.Κ.Α.Β. στη Βοιωτία είναι πολλαπλά, αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία του και σχετίζονται με την υποστελέχωση και τον ελλιπή μηχανικό εξοπλισμό και έχουν ως αποτέλεσμα την ύπαρξη σοβαρών κινδύνων για την ζωή των πολιτών.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται, εκ νέου ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό από σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις 11-2-2022 στην Θήβα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας όπου διασωληνώθηκε και στην συνέχεια, λόγω κρισιμότητας της κατάστασής του αλλά και έλλειψης ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στην Αθήνα. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του με το πρώτο ασθενοφόρο, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο Χειριστών Βοιωτίας και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, πιθανόν λόγω κάποιας βλάβης στον εξοπλισμό του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί άλλο ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο  Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ».

Από τον κ. Υπουργό ζητείται να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και αν σκοπεύει να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου