8/9/22

Την τελευταία τους πνοή άφησαν στην άσφαλτο 6 άτομα στη Στερεά τον Αύγουστο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στη δημοσιότητα τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Αύγουστο 2022.

 

Στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας,   Φθιώτιδας και Φωκίδας, σημειώθηκαν 50 τροχαία ατυχήματα. 

Ειδικότερα σημειώθηκαν 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό και 42 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό. 

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των 5 Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 67 παθόντες. 

Ειδικότερα καταγράφηκαν 6 νεκροί, 3 σοβαρά τραυματίες και 58 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η υπερβολική ταχύτητα, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και η παραβίαση της σήμανσης.

“Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.    

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Αύγουστο του 2022 βεβαιώθηκαν συνολικά 6.560 παραβάσεις (1.610 για υπερβολική ταχύτητα, 45 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 69 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 129 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 125 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 54 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 34 για αντικανονικό προσπέρασμα, 14 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 10 για αντικανονικούς ελιγμούς, 114 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 19   για φθαρμένα ελαστικά, 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 753 για παράνομη στάθμευση και 3.575 λοιπές παραβάσεις) 

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω παραβάσεων, οι 926 αφορούν παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου