30/8/22

Θερμή υποδοχή ποδηλατών στη Θήβα

Στη Θήβα βρέθηκαν ποδηλάτες της δράσης Λονδίνο-Αθήνα σε 2 ρόδες, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού 3.100 χιλιομέτρων, το οποίο άρχισε στις 14 Αυγούστου 2022 από το Βρετανικό Μουσείο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σε μια προσπάθεια να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. 

«Πρωταγωνίστρια» της ποδηλατικής δράσης «Λονδίνο- Αθήνα σε 2 ρόδες» ήταν η αθλήτρια ποδηλασίας Βασιλική Βουτζαλή, σε συνεργασία με τον Δήμο Π. Φαλήρου.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου την αθλήτρια συνόδευαν οι ποδηλάτες Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Στέφεν Στράιχ και Σταύρος Σούμας. 

Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή στο ελληνικό έδαφος την ομάδα συνόδευε και ο αθλητής ΑμεΑ Χρήστος Κορομηλάς άτομο με αναπηρία όρασης, Πρόεδρος Ιωνάς ΑμεΑ ΟΑΚΑ, μέλος Δ.Σ του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως εκπρόσωπος.

Επίσης υπήρχε συνοδεία από ποδηλάτες της Θήβας, οι οποίοι μάλιστα την ακολούθησαν την αθλήτρια και την ομάδα της μέχρι τον τερματισμό στην Ακρόπολη. 

Στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, καθώς και αρκετός κόσμος που χειροκρότησε τους ποδηλάτες για την προσπάθειά τους η οποία μετέφερε και το διπλό μήνυμα ότι εκτός από την επιστροφή των Μαρμάρων, το ποδήλατο αποτελεί ιδανικό μέσο μετακίνησης, απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. 

«Το εγχείρημά σας είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είστε πραγματικά αξιέπαινοι που καταφέρατε και το υλοποιήσατε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θηβαίων υποδεχόμενος τους αθλητές ποδηλασίας. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου