3/8/22

“Χακί” νοσηλευτές & νοσηλεύτριες στο Δίστομο, για την Σφαγή Αμάχων από τους Ναζί

Εκπαιδευτική - προσκυνηματική επίσκεψη στο Δίστομο προκειμένου να ενημερωθούν για την Σφαγή των 223 κατοίκων του από τους Γερμανούς Ναζί των SS στις 10 Ιουνίου 1944, πραγματοποίησαν σπουδαστές και σπουδάστριες της ανωτάτης στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).


Η αντιπροσωπεία της Σχολής  επισκέφθηκε το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου όπου ενημερώθηκαν  από το προσωπικό του Μουσείου για το πιο άγριο και ειδεχθές έγκλημα κατά αμάχων που έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου- έχει χαρακτηριστεί και δικαστικά ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Οι εκπαιδευόμενοι στρατιωτικοί- νοσηλευτές ενημερώθηκαν και για το ρόλο που έπαιξαν μετά την Σφαγή οι εθελοντές νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού φροντίζοντας επιτόπου τραυματίες, όπως και για το ιατρικό έργο εθελοντών γιατρών από το Δίστομο.

Η ΣΑΝ στελεχώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας με πτυχιούχους Νοσηλευτές- Νοσηλεύτριες  πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - μια κρίσιμη ειδικότητα για τα στρατιωτικά Νοσοκομεία και τις Μονάδες Εκστρατείας με σημαντικό ρόλο δίπλα -δίπλα στους στρατιωτικούς γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής!


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου