3/8/22

Δ. Αναγνωστάκης: Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ. η παράταξη "Στερεά Υπεροχής", έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τόσο το μεγάλο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ όσο και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που δημιουργούνται στο Αλιβέρι, από τη λειτουργία του λατομείου και την πρωτογενή καύση των κλαδεμάτων, απο την εκεί τσιμεντοβιομηχανία, κάτι που “πιθανότατα αντιβαίνει στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία”. 


Κατατέθηκαν επίσης από τα στελέχη της παράταξης, σχετικές ερωτήσεις για την καταστροφική φωτιά στον ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας, για τη χρηματοδότηση και κατασκευή οδικού έργου στη Βοιωτία και για το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λαμίας.

“Στα θέματα της τακτικής συνεδρίασης στηρίξαμε την εισήγηση για αρνητική γνωμοδότηση τόσο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση 6 Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση «Νότια Σκύρος - Όρος Κόχυλας», όσο και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατασκευής και λειτουργίας συγκροτήματος 4 Αιολικών Σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, στο Δήμο Ερέτριας και στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στηρίζοντας τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών.

Στηρίξαμε επίσης την πρόταση χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών στη Σκύρο, από την τελευταία θεομηνία που έπληξε το νησί”, σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Και συμπλήρωσε: “Η παράταξή μας θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να υπηρετεί το θεσμικό της ρόλο και να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, όπως αυτό προσδιορίζεται από τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, των συλλογικών οργάνων και όχι από τα κέντρα και τα παράκεντρα που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου