19/8/22

43 συλλήψεις σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς

Σε πρόσφατες εκτεταμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν 42 συλλήψεις. 

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ως σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. 

Οι επιχειρήσεις οι οποίες σχεδιάστηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και ακολούθως οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, είχαν ως στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς. 

Πιό συγκεκριμένα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, ελέγχθησαν 1.966 άτομα, εκ των οποίων 1.378 ημεδαποί και 588 αλλοδαποί, καθώς και 1.602 οχήματα.

Προσήχθησαν 61 άτομα, εκ των οποίων 41 ημεδαποί και 20 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 43 άτομα, εκ των οποίων 27 ημεδαποί και 16 αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

Ειδικότερα συνελήφθησαν 18 άτομα στη Βοιωτία, 11 άτομα στη Φθιώτιδα, 10 άτομα στην Εύβοια, 3 άτομα στην Φωκίδα και 1 άτομο στην Ευρυτανία.

Κατασχέθηκαν 3 κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ακινητοποιήθηκαν 26 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 267 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (65 για υπερβολική ταχύτητα, 5 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για μη χρήση  προστατευτικού κράνους, 1 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), 9 για ΚΤΕΟ και 178 λοιπές παραβάσεις).

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου