5/7/22

“Θερμό” καλοκαίρι διανύει και φέτος η Βοιωτία. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Σ. Ο. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Έκτακτη Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας μετά από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση των κινδύνων της περιόδου για πιθανή πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή και τη λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας Φανή       Παπαθωμά, ο ΔΙ.ΠΥ.Ν. Βοιωτίας Σίμος Αποστόλου, ο Δ/κτης της Π/Υ Λιβαδειάς κ. Κων/νος Πούλος, η  Δ/κτης της Π/Υ Θηβών Σταυρούλα Μαλίρη, ο Δ/κτης της Π/Υ Οινοφύτων Ιωάννης Γιαννέλης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης  Βοιωτίας, ο Δήμαρχος  Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης και  ο Δήμαρχος  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, εκπρόσωποι των Δήμων Λιβαδειάς, Θηβαίων, Ορχομενού και Τανάγρας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Ε.ΔΥ.Σ. και Ε.Ε.Ε.Δ. Την σύσκεψη συντόνισε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος και ο υπεύθυνος επιχειρησιακού του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας Αλέξανδρος Μεταξάς.

“Διανύουμε άλλο ένα καλοκαίρι που φαίνεται πως θα είναι θερμό και με αρκετά μποφόρ τα οποία καταστούν επικίνδυνες τις επόμενες μέρες για εκδήλωση πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες”  επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά. 

Και πρόσθεσε: “Η ΠΕ Βοιωτίας έχει σε άμεση ετοιμότητα 25 υδροφόρα οχήματα καθώς και 10 μηχανήματα  έργου,   έχει εκδώσει Απαγόρευση Κυκλοφορίας για σήμερα Κυριακή 03/7/202,  έχει ενημερώσει με Δελτία Τύπου Φορείς και Πολίτες,  και παραμένει σε επιφυλακή επί  24ωρου βάσης.

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος”.

Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.


Φωτιά κοντά στο Δήλεσι

Μεταξύ των πυρκαγιών που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα σε διάφορες περιοχές της χώρας ήταν και αυτή που ξέσπασε σε περιοχή του Σχηματαρίου κοντά στο Δήλεσι.

Εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ στο Σχηματάρι με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, πήγε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

“Ο άριστος συντονισμός με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική και τον Δήμο Τανάγρας έφερε γρήγορα αποτελέσματα. Στο σημείο παραμένουν τα μηχανήματα μας μαζι με την Πυροσβεστική. Ευχαριστώ τους πολίτες και τους εθελοντές μας για την απόλυτη συνεργασία. Ειμαστε όλοι σε επιφυλακή”, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου