9/7/22

Αποσύρεται για ένα 6μηνο η διάταξη για τη συγχώνευση της ΔΕΠΟΔΑΛ με τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ

Την αναστολή ψήφισης της διάταξης που προέβλεπε τη συγχώνευση της ΔΕΠΟΔΑΛ που έχει την διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής Λιβαδειάς με τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ της Στερεάς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών. Η συγκεκριμένη διάταξη, που έχει χαρακτηριστεί φωτογραφική, εντασσόταν σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο είχε κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων και τις πιέσεις των Βουλευτών Βοιωτάς Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΕ), Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργου Μουλκιώτη (ΠΑΟΣΚ) προς την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου η επίμαχη διάταξη αποσύρθηκε για ένα 6μηνο, αναμένοντας και την απόφαση του ΣτΕ, όπου έχει προσφύγει η ΔΕΠΟΔΑΛ.

Να σημειωθεί ότι κατά της συγχώνευσης τάχθηκαν και οι Δήμοι Ορχομενού και Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας που εξυπηρετούνται από την ΔΕΠΟΔΑΛ

Επίσης το πρωί της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στη συγκεκριμένη διάταξη, με όλους τους φορείς να ζητούν την απόσυρση της.

Πιο συγκεκριμένα για ακόμα μια φορά ζητήθηκε η άμεση απόσυρση –κατάργηση της παρ. 15 του άρθρου 40 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών διότι όπως τονίστηκε είναι σε βάρος της ΔΕΠΟΔΑΛ. 

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δ.Σ. έκαναν λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση που προωθήθηκε χωρίς καμία διαβούλευση με τους εταίρους Δήμους του ΦΟΔΣΑ «ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. Ο.Τ.Α», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται μια ενέργεια που απαξιώνει για ακόμη μια φορά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και των αρμοδιοτήτων της  όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, που προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα. 


 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου