6/7/22

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο «Livadia Night Run 2022», το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022.

Μία νέα αθλητική εκδήλωση για την πόλη της Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της δρομικής δράσης «Sterea Run», που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού επιλέχθηκε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, ώστε να καταδειχθεί η ιστορικότητα του σημείου, μιας κι εδώ έγινε η πρώτη λειτουργία μετά την απελευθέρωση της Λιβαδειάς την 1η Απριλίου του 1821 και η ευλογία της σημαίας της επανάστασης που κρατούσαν ο Αθανάσιος Διάκος με τον Βασίλη Μπούσγο.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Η πόλη της Λιβαδειάς αγκάλιασε αυτήν την δράση, αποδεικνύοντας ότι τα δρομικά αγωνίσματα εντός των πόλεων έχουν μέλλον.

Ιδιαίτερη συγκίνηση πρόσφερε η διαδρομή των « 5.000 μ. Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Ανδριτσόπουλου»

Ο Ανθυπαστυνόμος Ανδριτσόπουλος έχασε την ζωή του, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας.

Σε ένδειξη μνήμης και τιμής, η διαδρομή φέρει το ονοματεπώνυμο του.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και όσους συνέδραμαν, ώστε να εξελιχθεί με άρτιο τρόπο το δρομικό αγώνισμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο κ. Ταγκαλέγκας προς τον ΑΚΟΛ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που μαζί με τον Δήμο Λεβαδέων ήταν οι κύριοι διοργανωτές της δράσης.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων, κ. Αλέξανδρος Μητάς εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, σημείωσε στον χαιρετισμό του, την ανάγκη η πόλη και ειδικά οι νέοι, να αγαπήσουν και να ακολουθήσουν τον αθλητισμό μέσα από δράσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Ο Δήμος Λεβαδέων πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην σύζυγο του Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

Και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μπάλλας, πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον υιό του Ανθυπαστυνόμου Ανδριτσόπουλου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ιωάννης Περγαντάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, κ. Αλέξανδρος Μητάς, κ. Μιχάλης Σαγιάννης, κ. Ιωάννης Αποστόλου και κ. Μάριος Σάκκος, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, Γε­νι­κός Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Επί­τρο­πος Αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μπάλλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, κ. Ηλίας Μπακούμης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, κ. Νικόλαος Μαλέρδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, καθώς και πλήθος κόσμου, που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στους αγώνες.

 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου