10/5/22

Τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών εκπροσώπησε σε διεθνές forum στη Νέα Υόρκη ο Διευθύνων Σύμβουλος Ι. Καράμπελας

Πρόσφατα η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών συμμετείχε στο 23ο Capital Link Invest in Greece Forum, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κ. Ιωάννης Καράμπελας, ο Υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κ. Γιώργος Ελευθερίου και ο Αναπληρωτής Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της ΑΔΜΗΕ Α.Ε κ. Ιάσων Ρουσόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Καράμπελας ανέπτυξε τον κρίσιμο ρόλο της ΑΔΜΗΕ για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας και τις ενέργειες του Διαχειριστή για την ενεργειακή μετάβαση.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην διπλή κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα των δραματικών συνεπειών  της κλιματικής αλλαγής και της άνευ προηγουμένου κρίσης στις τιμές ενέργειας, που είναι απόρροια της ανόδου των τιμών στο φυσικό αέριο εξαιτίας του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει έναν κρυμμένο ενεργειακό θησαυρό, ενώ η γεωμορφολογία της χώρας και οι δυνατότητες της στον τομέα των ΑΠΕ διαμορφώνουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη υπεράκτιων σταθμών (offshore plants), καθώς και για συστήματα άντλησης και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (αντλησιοταμιευτές).

Τέλος, υπογράμμισε πως το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου ΑΔΜΗΕ στοχεύει στην επένδυση και στην εκτέλεση ενός προγράμματος 5 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, με σκοπό την διασύνδεση σχεδόν όλων των νησιών του Αιγαίου με το σύστημα υψηλής τάσης στην ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. εστιάζει στην ανάπτυξη και των διεθνών διασυνδέσεων της Ελλάδας με τις γείτονες χώρες και στην δημιουργία ισχυρών ενεργειακών οδών μεταξύ Ευρώπης και Αιγύπτου, αλλά και μεταξύ Ευρώπης και Ισραήλ, μέσω Ελλάδος και Κύπρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Επίσης η Εταιρεία, στα πλαίσια του Forum, συμμετείχε στην «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου χτυπήθηκε το καμπανάκι για την έναρξη των εργασιών του Χρηματιστήριου.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου