9/5/22

Ερώτηση ΚΚΕ για ληγμένα τρόφιμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης με θέμα ληγμένα τρόφιμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα έπειτα απο διαμαρτυρίες στρατιωτών από την 2022 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2022) στον Στρατό Ξηράς, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα.


Όπως σημειώνουν οι Βουλευτές στρατιώτες από το κλιμάκιο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), πρίν μετακινηθούν στην Κύπρο, και μετά την επιστροφή τους στη μονάδα από την άδεια του Πάσχα, το βράδυ στις 26 του Απρίλη τους ανακοινώθηκε -όπως επεσήμαναν- στην αναφορά της μονάδας ότι το επόμενο πρωί δεν θα χορηγηθεί πρωινό.

“Οι στρατιώτες στις 27 Απρίλη, λόγω της μη χορήγησης πρωινού γεύματος με ευθύνη της μονάδας, αναγκάστηκαν να αγοράσουν τρόφιμα από το Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ). Εκεί διαπίστωσαν ότι  τρόφιμα που είχε το ΚΨΜ προς πώληση στους στρατιώτες, σάντουιτς και κρουασάν, είχαν ήδη λήξει στις 24 Απρίλη 2022”, τονίζουν οι Βουλευτές.

Και προσθέτουν: “Σε κάθε ΕΣΣΟ, οι νέοι στρατευμένοι που παρουσιάζονται στο ΚΕΠΒ Θήβας, διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά άσχημων συνθηκών διαβίωσης και σίτισης των φαντάρων στο ΚΕΠΒ στη Θήβα. Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τους λόγους και τις αιτίες που δημιουργούν συνθήκες σαν αυτές που βίωσαν οι στρατευμένοι μετά την άδειά τους”.

Καταλήγοντας ερωτούν τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μη χορήγησης πρωινού και να μη χορηγούνται ληγμένα τρόφιμα από το  Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου