29/5/22

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ, απηύθυνε από τη Λιβαδειά ο ΓΓ του κόμματος Δ. Κουτσούμπας

 

Μήνυμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ έστειλε ο Γ.Γ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη.

“Ανεξάρτητα τι επιλογές κάνατε μέχρι χτες, ποιους εμπιστευτήκατε, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε την επιλογή που δεν είχατε ίσως καν σκεφτεί ή δεν είχατε αποφασίσει ακόμα: Να πάρετε τη θέση σας δίπλα στο ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, στις εκλογές στις δημοτικές και περιφερειακές, στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Να βάλετε μπροστά τις δικές σας ανάγκες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα η ίδια η ζωή επιβάλλει να κάνουμε επιλογές που μέχρι σήμερα δεν είχαμε σκεφτεί: Μπορούμε να βρεθούμε μαζί με τους κομμουνιστές στο Σωματείο, στον Σύλλογο, στον μαζικό φορέα της συνοικίας, της πόλης και του χωριού. Εκεί όπου οι λίγοι μπορούν να γίνουν πολλοί και με τις διεκδικήσεις, την πάλη τους, να καταφέρουν κάτι να φρενάρουν, ακόμα και να κερδίσουν μια ανάσα ανακούφισης».

Τη συγκέντρωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ Λιάνα Καραβασίλη, ενώ τον ΓΓ συνόδευαν μεταξύ άλλων οι: Κώστας Παρασκευάς μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Μπάτσικας μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Λιβαδειά από το Δήμο Λεβαδέων όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας.

“Στην Τοπική Διοίκηση έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες αλλά για να υλοποιηθούν σε όφελος του λαού, οι δήμοι χρειάζονται κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση. Παράλληλα  επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι “τα ακίνητα της Κρύας πρέπει να αποδοθούν στο δήμο, στο λαό της Λιβαδειάς”, θέμα για το οποίο το ΚΚΕ έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε σχετικά: «Υποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά στο γραφείο μου τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας συζητήσαμε για τις τρέχουσες εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Στερεοελλαδίτης Δημήτρης Κουτσούμπας συνδέεται με την Λιβαδειά με οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς, αποτελώντας πάντα έναν σημαντικό σύμμαχο για την πόλη μας. Εύχομαι καλή δύναμη στους διαρκείς αγώνες του». 


Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Τέσσερα σημαντικά ζητήματα έθεσε υπόψιν του Γ.Γ, ο πρόεδρος Κώστας Κολιούσης ζητώντας τη στήριξη του ΚΚΕ.

Στα ζητήματα που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Κολιούσης ήταν η συντήρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο και ανήκει στον ΟΑΕΔ, η στήριξη στην πρωτοβουλία που έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο μαζί με 48 ακόμη συλλόγους και φορείς της περιοχής, για την παραχώρηση στον δήμο των ακινήτων της Κρύας, το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών και το ζήτημα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς με ορατό τον κίνδυνο απόλυσης εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει συνολικά ο λαός, “ο οποίος μετά την καπιταλιστική κρίση και την πανδημία έρχεται τώρα αντιμέτωπος και με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και την ενεργειακή ακρίβεια, που αυξάνει τις τιμές σε όλα τα βασικά για τη ζωή του λαού προϊόντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις να φορτώνουν διαρκώς βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά, όπως με την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, που στην ουσία θα την πληρώσει και πάλι ο λαός μέσω της φορολογίας”.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι στηρίζει τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.


Πριν τη συγκέντρωση ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και του Συλλόγου Μελισσοκόμων. 

Τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς τόνισαν την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη έργων, όπως αρδευτικά δίκτυα, έργα αναδασμού και αγροτικής οδοποιίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Κεφάλας, τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη των αγροτών ενώ ο Γραμματέας του Α.Σ. Λουκάς Αλεξίου έκανε λόγο για έλλειψη έργων.

Παράλληλα ο αγροτοσυνδικαλιστής  Γιάννης Βάγγος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο της Κωπαΐδας τονίζοντας οτι αγροτική γη και περιουσίες συνεταιρισμών συγκεντρώνονται στα χέρια λίγων.

Το ζήτημα της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής έθεσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Λιβαδειάς και μέλος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παπιώτης.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λιβαδειάς.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Γέρος, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη του κλάδου.

Τόνισε ότι η αύξηση του ρεύματος και συνολικότερα η εκτίναξη της ακρίβειας είναι βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και έθεσε ως βασικά αιτήματα τη μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, τη ρύθμιση χρεών σε πολλές δόσεις, την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων που εξυπηρετούν μόνο τις πολυεθνικές, καθώς και την χορήγηση επιδομάτων ειδικού σκοπού, πρόσβαση σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Το κόστος προμήθειας των πρώτων υλών και συνολικότερα το κόστος παραγωγής έθεσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λιβαδειάς, Δημήτρης Γέρος.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου