10/5/22

Συνελήφθησαν 20 άτομα σε Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. 


Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς. 


Στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 1.718 άτομα, εκ των οποίων 1.391 ημεδαποί και 327 αλλοδαποί, καθώς και 1.074 οχήματα.

Προσήχθησαν 33 άτομα, εκ των οποίων 22 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 20 άτομα, εκ των οποίων 11 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί (1 ημεδαπός, για ρευματοκλοπή, 3 ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 ημεδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση, 5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 7  αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και 1 ημεδαπή, για παραεμπόριο. 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 257 παραβάσεις και συγκεκριμένα 245 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (83 για υπερβολική ταχύτητα, 1 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για μη χρήση κράνους, 3 για ΚΤΕΟ και 141 λοιπές παραβάσεις), 3 παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 7 παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και 2 λοιπές παραβάσεις.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου