29/4/22

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένου, σε περιοχή της Λιβαδειάς

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη στις 27/4 το μεσημέρι, ένας ημεδαπός, για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένου, σε περιοχή της Λιβαδειάς.


Ειδικότερα το πρωί, ο συγκεκριμένος προσέγγισε τον ηλικιωμένο, προσποιούμενος τον φοροτεχνικό και με το πρόσχημα καταβολής παραβόλου για την ολοκλήρωση διαδικασίας επιστροφής χρηματικού ποσού σε συγγενικό του πρόσωπο, έπεισε τον ηλικιωμένο να μπει στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να τον οδηγήσει σε κατάστημα τραπέζης για ανάληψη χρημάτων. 

Ο ηλικιωμένος όμως αντιλήφθηκε την σε βάρος του απόπειρα εξαπάτησης και προφασιζόμενος ότι δεν διαθέτει το εν λόγω χρηματικό ποσό, κατέβηκε από το όχημα.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο δράστης, επί της Εθνικής Οδού Θηβών - Λιβαδειάς και τη σύλληψή του, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, όπως επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του. Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς στερούταν σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε και μία υπόθεση απάτης, στην οποία εμπλέκεται ο συλληφθείς.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 1ης Απριλίου-2022, σε περιοχή της Λιβαδειάς, προσέγγισε μία ηλικιωμένη και με την ίδια μεθοδολογία δράσης, την έπεισε να επιβιβασθεί στο όχημα του και αφού την οδήγησε στην κατοικία της, της απέσπασε ένα χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου