1/3/22

Δήμος Λεβαδέων Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, κατόπιν πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)», ο Δήμος Λεβαδέων υπέβαλε πρόταση, η οποία εγκρίθηκε και εντάχθηκε εντός του προγράμματος.


Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Διαβούλευση για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων με στόχο την χωροθέτηση των σημείων πρόσβασης επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, της ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς.

Κύριος στόχος του πονήματος αυτού είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και μείωση των εκπομπών ρύπων εντός κι εκτός της πόλης της Λιβαδειάς. 

Η έγκριση της πρότασης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Λεβαδέων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων αξίας 2.000.000,00 ευρώ και η τοποθέτηση 17 διπλών φορτιστών κατά μήκος όλου του Δήμου, θα ολοκληρώσει σε σημαντικό βαθμό την επίτευξη του άνωθεν περιγραφόμενου στόχου.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συνεχάρη  τους φορείς , τους συνεταίρους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στην διαβούλευση και ευχήθηκε η μετάβαση μας στην νέα εποχή κίνησης να πραγματοποιηθεί σε στέρεα και γρήγορα βήματα, ώστε τάχιστα κι αποτελεσματικά να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου