8/3/22

Νίκος Σουλιώτης: Η ΣΚΑΠΑΝΗ, εργαλείο στα χέρια μας, για να βοηθήσουμε τους μικρότερους και μειονεκτικούς Δήμους

Υπογράφηκε η συστατική πράξη για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ, στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΠΤΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης, κ. Φάνης Σπανός, την ΠΕΔ, ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης και το ΠΤΑ, ο αντιπρόεδρός του και Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Σουλιώτης δήλωσε: “Έχουμε καταφέρει η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης στη Στερεά Ελλάδα να θεωρείται και να είναι δεδομένη. Ξέρουμε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι ο καθένας μόνος του. Με τη δημιουργία της ΣΚΑΠΑΝΗΣ προχωράμε τη συνεργασία μας ένα βήμα παραπέρα και συστήνουμε έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό που θα επιτρέψει έναν διευρυμένο και ταυτόχρονα συνεκτικό αναπτυξιακό σχεδιασμό σε περιφερειακό επίπεδο”. 

Και πρόσθεσε: “Στόχος μας είναι η ΣΚΑΠΑΝΗ να αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια μας για την ωρίμανση και την επιτάχυνση έργων. Ως ΠΕΔ θα στοχεύσουμε κυρίως στην υποστήριξη μικρότερων και υποστελεχωμένων Δήμων. Θα βάλουμε όλοι μας τα δυνατά μας για να κάνουμε το εγχείρημα αυτό να δουλέψει αποδοτικά, προς όφελος του τόπου μας και κυρίως προς όφελος των πολιτών”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου