8/3/22

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σε μαζική συγκέντρωση σωματείων και φορέων καλεί το Σάββατο 12 Μάρτη στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Θήβας για την Υγεία.


“Όπως και πανελλαδικά, τόσο το Νοσοκομείο Θήβας όσο και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας της περιοχής βρίσκονται με λιγότερο προσωπικό απ’ ότι δύο χρόνια πριν. Το υπάρχον προσωπικό κάνει ότι μπορεί, εξουθενωμένο και ψυχικά εξαντλημένο από τον όλο και μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, από τους ασθενείς με τα υπόλοιπα χρόνια νοσήματα υγείας που χρειάζονται περίθαλψη. Και όσο για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, έχει εδώ και καιρό αποθεωθεί η λογική της ατομικής ευθύνης”, τονίζει η Επιτροπή.

Και προσθέτει ότι “αντί να προχωρήσει στην κάλυψη των τεράστιων κενών, η κυβέρνηση επιμένει να απασχολεί έως και το 35% με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μάλιστα σχεδιάζει να αναθέσει μια σειρά από τμήματα και υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους (όπως καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη)”.

Επισης τονίζει οτι “με βάση και τα σχετικά δημοσιεύματα, στην πρώτη σειρά των «προς συγχώνευση» Νοσοκομείων είναι και το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας”. 

Ακολούθως επισημαίνει: “Βγαίνουμε μπροστά για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για την υπεράσπιση της υγείας και την προστασία του εισοδήματός μας”.

Η Επιτροπή διεκδικεί:

* Καμία σκέψη για συγχώνευση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας. Εδώ και τώρα κάλυψη όλων των κενών του με μόνιμο προσωπικό.

* Καμία σκέψη για εργολάβους στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας και απολύσεις συμβασιούχων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - ανάκληση των αναστολών εργασίας. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

* Δημιουργία και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό Τμήματος Αιμοδοσίας στο Γ.Ν. Θήβας.

* Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.

* Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

* Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.

* Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό της μοναδικής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νομού στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.

* Επείγουσα ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με δημιουργία επιπλέον σταθμού, λειτουργία επιπλέον ασθενοφόρων και επάνδρωσή τους με μόνιμο προσωπικό για την 24ωρη κάλυψη της περιοχής μας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου