15/3/22

Χωρίς προβλήματα πέρασε από την Βοιωτία ο “Φίλιππος”

Το καιρικό φαινόμενο “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” έπληξε και την Βοιωτία χωρίς ωστόσο να έχει την ένταση της προηγούμενης κακοκαιρίας.


Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με τον εκχιονιστικό στόλο στο σύνολό του ήταν σε ετοιμότητα με παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Με διαρκείς καθαρισμούς του οδοστρώματος όπου κρινόταν απαραίτητο έγινε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια να μείνει το οδόστρωμα ανοιχτό. 

Για τον αποχιονισμό της Π.Ε. Βοιωτίας επιχειρούσαν 20 μηχανήματα και βρίσκονταν σε επιφυλακή άλλα 20 για κάθε ενδεχόμενο, επίσης υπήρχαν σταθμοί άλατος  για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων σε διάφορα σημεία του νομού, Αράχωβα, Λιβαδειά, Κυριάκι, Θήβα και Δερβενοχώρια. 

«Τα μηχανήματά μας επιχειρούσαν από το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαρτίου και καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, κάτω από συνθήκες έντονης χιονόπτωσης . Η Πολιτική Προστασία, οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες κι εγώ προσωπικά, βρισκόμασταν σε διάφορα σημεία της επικράτειας του Νομού και είμασταν σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να μην αποκλειστεί καμία περιοχή. Αντιμετωπίσαμε κάθε δύσκολη κατάσταση και για άλλη μια φορά είμασταν δίπλα σε κάθε πολίτη που μπορεί να χρειαζόταν την βοήθειά μας” δήλωσε μεταξύ άλλων η η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. 


187 μηχανήματα επιχειρούσαν στην Περιφέρεια Στερεάς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” ανέπτυξε μεγάλο στόλο από εκχιονιστικά και χωματουργικά μηχανήματα, ενώ ενεργοποίησε και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. 

Για την καλύτερη προετοιμασία όλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε την Τρίτη 08 Μαρτίου 2022 σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Απο την πρώτη στιγμή επιχειρούσαν, 77 μηχανήματα στην Π.Ε. Εύβοιας, 60 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 20 στην Π.Ε. Βοιωτίας, 15 στην Π.Ε. Φωκίδας και 15 στην Π.Ε. Ευρυτανίας. 

«Αντιμετωπίσαμε ακόμη ένα βαρύ καιρικό φαινόμενο και συνεργαστήκαμε με την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική, τη “Νέα Οδό” και φυσικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπήρξαν. Απο την αρχή αναπτύξαμε έναν στόλο άνω των 180 μηχανημάτων και  δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου