1/3/22

Η. Τραμπάκουλος ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ: ΤΑΦΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

“Τιμωρούν τους δήμους για λάθη του υπουργείου και μάλιστα το ξεκινάνε από την 1η Ιανουαρίου του 2022”, τονίζει ο Επικεφαλής «Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης» Ηλίας Τραμπάκουλος αναφερόμενος στο «Τέλος ταφής», το οποίο χαρακτηρίζει “χαράτσι” και “πρόστιμο”. 


“Οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουν να πληρώνουν για όσα σκουπίδια οδηγούν στις χωματερές, ένα πρόστιμο που ονομάζεται «τέλος ταφής»! Το τέλος, αυτό, έχει οριστεί στα 20€ για το 2022, στα 25 € για το 2023, στα 30€ για το 2024 και πάει λέγοντας, για κάθε τόνο σκουπιδιών που οδηγείται στη χωματερή. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Θηβαίων, που ετησίως θάβει 8.500 τόνους, θα πρέπει να πληρώσει φέτος πρόστιμο ύψους 170.000€”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Τραμπάκουλος.

Παράλληλα κάνει αναφορά και στον δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου λέγοντας οτι μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας δήλωσε:  «Ο Δήμος Θηβαίων θα κληθεί να καταβάλει στα τέλη Οκτωβρίου 2022 το ποσό των 160.000 ευρώ, ένα ποσό τεράστιο, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο δεν επηρεάζει μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τους δήμους.» 

Ακολούθως ο Η. Τραμπάκουλος σημειώνει: “Είναι αλήθεια ότι το «τέλος ταφής» είναι μια ευρωπαϊκή τακτική που τιμωρεί αυτούς που θάβουν τα σκουπίδια τους και δεν κάνουν ανακύκλωση. Η Ε.Ε. ζητάει την επιβολή του ως μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος και μέχρι εδώ συμφωνούμε κι εμείς.

Για να φτάσουμε όμως σ΄ αυτό, πρέπει πρώτα να υποστηριχθούν οι Δήμοι για να κάνουν ανακύκλωση. Χρόνια ζητάμε να εγκρίνουν προσλήψεις προσωπικού, να μας δώσουν μπλε κάδους και απορριμματοφόρα και «πέφτουμε σε τοίχο». Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η προσπάθεια συλλογής των σύμμεικτων με τους καφέ κάδους . Όλα αυτά απαιτούν χρόνια για να φτάσουν σε κάθε χωριό , σε κάθε γειτονιά”. 

Καταλήγοντας επισημαίνει οτι περιμένει “αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τον δήμαρχό μας και τη δημοτική αρχή” και υπογραμμίζει: “ Κύριοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε για όσα εσείς δεν κάνετε στην ώρα τους και φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε παθητικοί δέκτες, όσων εσείς δεν λύνετε”. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου