22/3/22

Π.Υ. Λιβαδειάς: Άσκηση Υγρό Πυρ 2022

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς την Τετάρτη 16 Μαρτίου πραγματοποίησε την “Άσκηση επί χάρτου (table top exercise) ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2022”, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. 

Η άσκηση όπως σημείωσε ο Διοικητής Κωνσταντίνος Α. Πούλος (Αντιπύραρχος), αφορούσε πυρκαγιά σε λεκάνη ασφαλείας δεξαμενής μαζούτ στις εγκαταστάσεις του Αλουμίνιον της Ελλάδος, η οποία λόγω επικινδυνότητας υπάγεται στην οδηγία SEVESO III (ανώτερης βαθμίδας).

Σκοπός της Άσκησης ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων, που προκύπτουν από διαρροή και εκδήλωση πυρκαγιάς σε δεξαμενή αποθήκευσης - διακίνησης υγρών καυσίμων σε εγκαταστάσεις που υπάγονται στην κατηγορία SEVESO III, η βελτίωση του συντονισμού επιχειρήσεων σε Επιχειρησιακό και Τακτικό επίπεδο Διοίκησης και η επίτευξη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Φορέων.

Στην Άσκηση συμμετείχαν ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ. Ν. Βοιωτίας, ο Διοικητής Π.Υ. Λιβαδειάς, ο Υποδιοικητής της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, εκπρόσωποι από το εργοστάσιο του Αλουμίνιον της Ελλάδος, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λεβαδέων, την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας / Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, την Protergia, τη ΜΕΤΚΑ, το Τμήμα Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Ε. Βοιωτίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Βοιωτίας, τη Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, το Τμήμα Επιθεώρησης, Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Βοιωτίας - Φωκίδας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Βοιωτίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Βοιωτίας, τον Α.Δ.Μ.Η.Ε. Α.Ε., το Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Α.Ε. και τη Βάση Καυσίμων Αντίκυρας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου