22/3/22

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν 2 απόπειρες και 5 κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα

Aπό το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο άμεσης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν 5 κλοπές και δύο 2 απόπειρες κλοπών καταλυτών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, οι οποίες διαπράχθηκαν από 05 έως 18-03-2022, στη Λιβαδειά και στην Αλίαρτο.


Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 άτομα και συγκεκριμένα, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι όπως προέκυψε από την έρευνα, χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους.

Στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ο αλλοδαπός δράστης εντοπίσθηκε να κινείται με το όχημα του ημεδαπού συνεργού του, στις 19 Μαρτίου το πρωί στην περιοχή της Αλιάρτου, όπου ακινητοποιήθηκε και κατόπιν σθεναρής αντίστασής του συνελήφθη.

Από τους αστυνομικούς διερευνώνται επιπλέον, τα στοιχεία ταυτότητας δύο άγνωστων συνεργών τους, οι οποίοι επέβαιναν στο ανωτέρω όχημα, πλην όμως κατάφεραν να διαφύγουν.

Το όχημα που εντοπίσθηκε κατασχέθηκε, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και ομοίως κατασχέθηκαν:

• διάφορα εργαλεία (τροχήλατος ανυψωτικός γρύλος αυτοκινήτων, ηλεκτρικός κόφτη - σπαθοσέγα κοπής μετάλλων, μεταλλικές πένσες, γαλλικά κλειδιά, πλαστικά κοφτάκια με λάμα, μεταλλικός λοστός για την ανύψωση του γρύλου κ.α.), κατάλληλα για τη διευκόλυνση αφαίρεσης των καταλυτών, 

• 2 ζεύγη γάντια εργασίας και 

• κουκούλα τύπου «FULL FACE».

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου