15/2/22

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ: MaskaRun Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

 

Μετά από δύο χρόνια – λόγω της πανδημίας – επανέρχεται φέτος η διεξαγωγή της πρωτότυπης εκδήλωσης με την επωνυμία MaskaRun η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά από τον Ορχομενό.


Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία του Ορχομενού.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε συμμετοχές αλλά και σε αριθμό επισκεπτών για συγκεκριμένους λόγους:

• Ο Δήμος Ορχομενού, με τον μηχανισμό που διαθέτει, το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως την θέληση της Δημάρχου Βούλας Καράλη που αγκάλιασε την κορυφαία και ιδιότυπη εκδήλωση της πόλης, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνεργατών της, είναι διοργανωτής μαζί με την ιστοσελίδα asopichos.gr που είναι ο εμπνευστής-ιδρυτής του αγώνα, αποτελούν τα εχέγγυα για μια ξεχωριστή διοργάνωση.

• Η πανδημία δυστυχώς δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας, το καρναβάλι Ορχομενού, και έτσι είναι μια συγκυρία για γιορτή την Αποκριά αλλά και μια ευκαιρία να κρατήσουμε ζωηρό το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης και να δοθεί επίσης η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να συμμετάσχουν στη γιορτή του MaskaRun.

• Όλοι οι Φορείς και οι Σύλλογοι της πόλης και ευρύτερα του Δήμου θα συμμετάσχουν – όπως πάντα – στην οργάνωση για την αρτιότερη εκδήλωση.

Για την διεξαγωγή της του 6ου MaskaRun Ορχομενού θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για την τέλεση αγώνων δρόμου σε φυσικό περιβάλλον.

Στο MaskaRun και φέτος η εγγραφή θα είναι δωρεάν όπως δωρεάν δίνονται στους συμμετέχοντες, μετάλλια, μπλουζάκια, καπέλα, ενεργειακές μπάρες, αναψυκτικά, φρούτα, νερά και οι μοναδικές πίτες Ορχομενού.

Το MaskaRun είναι αγώνας δρόμου – περίπατος σε διαδρομή 3χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή-περίπατος στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι πολίτες. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου