22/2/22

Ο Δ. Κουτσούμπας στο μπλόκο των αγροτών στη Λιβαδειά

Το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Αϊ Γιάννη στη Λιβαδειά, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τους Κώστα Παρασκευά, μέλος του Π.Γ της ΚΕ,  Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κ.Ε και Λιάνα Καραβασίλη, γραμματέα της Τ.Ο Λιβαδειάς.


Στο μπλόκο τον υποδέχτηκαν ο Σάββας Κεφαλάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς, ο Λουκάς Αλεξίου, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου και ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες έθεσαν στον Γ.Γ του ΚΚΕ τα αιτήματα τους επικεντρώνοντας στο υψηλό κόστος παραγωγής, καθώς όπως είπαν δεν μπορούν να καλλιεργήσουν αφού ένα τσουβάλι λίπασμα από 17 ευρώ έφτασε τα 40, το πετρέλαιο από 1,10 ευρώ το λίτρο στο 1,60 ενώ και το ρεύμα έχει αυξηθεί δραματικά.

“Ως ΚΚΕ ανταποκριθήκαμε αμέσως στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς στα Μπλόκα.

Το ΚΚΕ, το ξέρετε και για τις θέσεις του, τη σταθερότητά του στην υποστήριξη της ελληνικής αγροτιάς, με βάση τα συμφέροντά της, για να ζει στον τόπο της και να καλλιεργεί, αλλά και για την πλήρη υποστήριξή του σε όλα τα δίκαια αιτήματά της, γιατί θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα της αγροτιάς, όπως και των εργαζομένων της χώρας μας, όλων των λαϊκών οικογενειών”.

Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: “Βάζουμε σε προτεραιότητα τα θέματα που τίθενται από την Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων και από τους Αγροτικούς Συλλόγους, δηλαδή ότι είναι επιτακτικό ζήτημα να περιοριστεί άμεσα το κόστος παραγωγής, γιατί ο αγρότης δεν μπορεί να καλλιεργήσει, όταν το κόστος έχει εκτιναχθεί.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή για την ανακούφιση των αγροτών και πρόβλεπαν την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα, λέγοντας πως όλα τα κόμματα αρνήθηκαν να τις ψηφίσουν.

Ενωμένοι όλοι οι αγρότες, αλλά ενωμένοι και με τα άλλα κοινωνικά στρώματα, γιατί εσείς παράγετε αυτόν τον πλούτο, εσείς παράγετε αυτό που αγοράζει ο εργάτης και θρέφει την οικογένειά του. Άρα, λοιπόν, ο εργάτης έχει συμφέρον να υποστηρίξει τον αγρότη και ο αγρότης έχει συμφέρον να υποστηρίξει τον εργάτη, τον επαγγελματία κι όλοι μαζί ενωμένοι σε συμμαχία για να πάμε μπροστά. Αλλά κάτω, στον δρόμο, μέσα στον Σύλλογο, στο χωριό, στην πόλη, εκεί όπου είναι ο καθένας».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου