22/2/22

Ν. Ανδρουλάκης από Βοιωτία: Άμεσα μέτρα για αγροτικό τομέα πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο στο νέο μοντέλο ανάπτυξης

 

Στον Ορχομενό, όπου συναντήθηκε με αγρότες της Βοιωτίας και της Λοκρίδας, βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Ορχομενού, παρουσία της Δημάρχου Βούλας Καράλη, του Βουλευτή Γιώργου Μουλκιώτη, του Τομεάρχη του Κινήματος για αγροτικά θέματα Μιχάλη Τζελέπη και τοπικών στελεχών, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις για την αναχαίτιση του κύματος ακρίβειας που διογκώνει το αγροτικό κόστος παραγωγής και καθιστά απαγορευτική την καλλιέργεια.

Παρουσιάζοντας τα άμεσα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων, η οποία θα έχει να κάνει με το κόστος αύξησης της ενέργειας που μετακυλίεται  στο κόστος παραγωγής του λιπάσματος. Το δεύτερο άμεσο μέτρο είναι αυτό που αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για τους πραγματικούς παραγωγούς και το τρίτο μέτρο έχει να κάνει με το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πέρα από αυτά τα τρία που έχουν να κάνουν με τα άμεσα ζητήματα στο κόστος παραγωγής, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

«Εμείς θέλουμε αυτόν τον τομέα, τον οποίο τον στήριξε η παράταξή μας, διαχρονικά, από την εποχή της ίδρυσής της, πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο στο νέο μοντέλο ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, εξαγγέλλοντας τους επόμενους μήνες μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ένα μεγάλο συνέδριο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος χαρακτήρισε ευκαιρία για την Ελλάδα  την ορθολογική και στοχευμένη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ αναφέρθηκε και στο ολοκληρωμένο σχέδιο του κόμματος για την επόμενη μέρα του πρωτογενή τομέα στη χώρα.

Να σημειωθεί επίσης ότι στα πλαίσια ευρείας πανελλαδικής εξόρμησης, σε 20 πόλεις, με θέμα την ακρίβεια και το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, με επικεφαλής το βουλευτή, Δημήτρη  Κωνσταντόπουλο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Επικοινωνίας, Δημήτρη Οικονόμου, βρέθηκε  το πρωί του Σαββάτου, στη Λιβαδειά.

Πλαισιωμένοι από τοπικά κομματικά στελέχη, αρχικά συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση περιλαμβάνουν μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας και όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος αυτά είναι:

* Η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

* Η επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους

* Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ και

* Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6%, στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης

Ερωτηθείς ο Κωνσταντόπουλος, σχετικά με το θόρυβο για τα “γαλάζια Golden Boys” δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ τα κατήγγειλε στη Βουλή, ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι το κόμμα είναι έτοιμο όποτε κι αν γίνουν.

Ιδιαίτερα επικριτικός ως προς την κυβερνητική πολιτική ήταν στις δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου, επιρρίπτοντας ευθύνες για την ενεργειακή κρίση με την απόφαση να στραφεί στο φυσικό αέριο.

Το ΚΙΝΑΛ βγαίνει στην κοινωνία στοχεύοντας στην πολιτική ανατροπή και στην αξιοποίηση του ρεύματος που δημιουργήθηκε μέσω των εσωκομματικών του εκλογών για την αντιστροφή της κατάστασης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ήταν το βασικό μήνυμα των δύο στελεχών.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου