15/2/22

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών της Λιβαδειάς

 

Με νέα τρακτέρ ενισχύθηκε το μπλόκο των αγροτών της Λιβαδειάς, στη διασταύρωση του Αι Γιάννη, στο δρόμο προς Ορχομενό. Αγρότες των γύρω χωριών, από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους διεκδικώντας την υλοποίηση των αιτημάτων τους.


Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες διεκδικούν:

* Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

* Καμία αύξηση στις τιμές αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς οι λοιπές χρεώσεις, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα.

* Να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.

* Να σταματήσει το αίσχος με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, και να αποζημιωνόμαστε άμεσα στο 100% των ζημιών από όλες τις φυσικές καταστροφές και ασθένειες.

* Να οριστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που να προστατεύουν το εισόδημά μας ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής είναι απρόβλεπτο.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσοται φορείς της περιοχής καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων με σχετικό ψήφισμα εκφράζει τη συμπαράστασή του “στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες της περιοχής μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να παράγουν, ενάντια στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, του πετρελαίου και όλων των γεωργικών εφοδίων,  αυξήσεις που ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την παραγωγή , ενώ την ίδια στιγμή παραμένει η χρόνια αβεβαιότητα με τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα , που ποτέ δεν είναι ανάλογη με το κόστος παραγωγής, για την κάλυψη των όρων διαβίωσης των αγροτών”.

Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το ΔΣ. υπογραμμίζει: “Είμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους η υλοποίηση των οποίων θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα να μείνουν στα χωράφια τους, να μην ξεκληριστούν και να συνεχίσουν να παράγουν, σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τους ίδιους, καθώς  και για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους , που δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους”.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων του Δημοτικού Διαμερίσματος Βαγίων όπου αποφασίστηκε και η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει αυτήν την περίοδο σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 50 τρακτέρ και κατευθύνθηκαν στην διασταύρωση Βαγίων όπου εκεί στήθηκε το μπλόκο.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου