22/2/22

Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο δήμαρχος Θηβαίων

Συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, είχε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου. Ο Δήμαρχος έθεσε μείζονος σημασίας ζητήματα στο Γ. Γ. και ενημέρωσε για την ετοιμότητα του Δήμου στα θέματα ανάδειξης και υλοποίησης έργων και δράσεων, της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θήβας. Ο Γ.Γ ανέλαβε τη δέσμευση για την υλοποίηση των άμεσων προτεραιοτήτων και την δρομολόγηση δράσεων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου πολιτιστικού αποθέματος που έχει εκπονήσει ο Δήμος Θηβαίων με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.


Ειδικότερα συζητήθηκαν:

• Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Θηβαίων

• Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάδειξης Πολιτιστικού Αποθέματος της πόλης της Θήβας

• Η ανάδειξη της Καδμείας

• Η αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας.


Ως άμεσης προτεραιότητας ζητήματα τέθηκαν:

• Η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο των μελετών ανάδειξης του λόφου Καστελλίων και του ηγεμονικού τάφου Καστελλίων που έχουν κατατεθεί προς έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

• Η χρηματοδότηση της μελέτης για το Καβείριο

• Η χρηματοδότηση και έγκριση για την αποκατάσταση της οικίας Ζιώμα.


Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, τη θετική ανταπόκριση του κ. Διδασκάλου στα θέματα που συζητήθηκαν και τη δέσμευσή του για τη μόνιμη και γόνιμη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με τον Δήμο Θηβαίων.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την συνυπογραφή από την υπουργό Πολιτισμού  Λ. Μενδώνη, της απόφασης του υφ. Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Θήβας. Με την υπογραφή της απόφασης δόθηκε λύση σε μία εκκρεμότητα δεκαπέντε ετών και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα της Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου