15/2/22

Πλατιά στήριξη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά και τη πρόσφατη  κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.


Απαιτούν από την κυβέρνηση τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και εκπροσώπους της ειδικής διαχείρισης και του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να υπάρξουν δεσμεύσεις για τα αιτήματα τους.

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προσανατολίζονται, όπως ανακοίνωσαν, σε νέα απεργία και συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη. 


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, Παναγιώτης Πολίτης, την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ θα την πετύχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Σημείωσε πως οι εργαζόμενοι και όσοι συμπαραστέκονται έδωσαν την απάντησή τους και δεν υποχωρούν.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν ταχθεί δημοτικά συμβούλια, εργατικά κέντρα, σωματεία και σύλλογοι της Βοιωτίας.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Στερεάς και της Βοιωτίας με την συμμετοχή βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Στο πλευρό των εργαζομένων, με ομόφωνο ψήφισμα του, τάχθηκε και το  Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων, αντιπροσωπεία του οποίου συμμετείχε στη συγκέντρωση της Κυριακής.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της λειτουργίας αυτής της εθνικής σημασίας μεταλλευτικής βιομηχανίας και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και συγκεκριμένα του Δήμου μας, αφού πολλοί Δημότες μας εργάζονται σε αυτήν ή συνδέονται εργολαβικά με την εταιρεία. Περίπου 1.500 εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι και 300 οικογένειες θα καταλήξουν άστεγες, καθώς καλούνται από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”, αναφέρει το ψήφισμα.

Και προσθέτει: “Εκφράζοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί τη διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

Καταλήγοντας καλεί όλους τους Δημότες και τους συλλογικούς παραγωγικούς φορείς του Δήμου να αντιταχθούν στα σχέδια εκποίησης του εθνικού μας πλούτου και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.


Στην κινητοποίηση της Κυριακής οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν σχετικά: 

“Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις που έχουμε πάρει

με τα Σωματεία μας, δηλώνουμε πως: δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, δεν θα ξεριζωθούμε από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ.

Για πάνω από δυο χρόνια δίνουμε αυτόν τον τίμιο αγώνα. Αντέξαμε, πήραμε δύναμη

από τη δύναμη που μας δώσατε. Τώρα, στην πιο κρίσιμη φάση του, σας έχουμε ανάγκη

ακόμα πιο πολύ. 

Να στηρίξει ο καθένας και η καθεμιά, με κάθε τρόπο, τα αιτήματά μας για:

* ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ

* διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας

* απόδοση όλων των δεδουλευμένων.

Ενωμένοι σα μια γροθιά, να τιμήσουμε και να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας, το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου