27/1/22

ΚΚΕ Λιβαδειάς: Γι` άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές!

Μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς τα πάντα ήταν απροσπέλαστα για πάνω από 20 ώρες, περιοχές στα χωριά του δήμου μας έμειναν χωρίς ρεύμα, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή το το ΚΚΕ Λιβαδειάς.
Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει:
Γι άλλη μια φορά, το «επιτελικό» αστικό κράτος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αποδείχτηκαν «αργοκίνητοι» και «ασυντόνιστοι» για τις ανάγκες του λαού, για έργα, μέσα, υποδομές που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία του από φυσικά φαινόμενα. Είναι το ίδιο κράτος, η ίδια Τοπική Διοίκηση που αποδεικνύονται πάντα ικανότατοι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, είναι το ίδιο κράτος που με τους νόμους του εξασφαλίζει την αστραπιαία υλοποίηση για τα θέλω των «επενδυτών» μέχρι και τον τελευταίο δήμο.

Η «γύμνια» του κρατικού τους μηχανισμού, της Τοπικής Διοίκησης, Δήμων και Περιφέρειας, είναι και πάλι παρούσα, αφού «τι να τα κάνουν τα εκχιονιστικά δήμοι και περιφέρειες που χιονίζει μόλις δυο μέρες το χρόνο;»
 
Μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς τα πάντα ήταν απροσπέλαστα για πάνω από 20 ώρες, περιοχές στα χωριά του δήμου μας έμειναν χωρίς ρεύμα!
 
Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης με δυσκολία και μεγάλη καθυστέρηση άνοιξαν, ενώ ήταν –και είναι ακόμα- απίθανο, αυτοκίνητο να κινηθεί στους γύρω δρόμους. Πολλές περιοχές είναι ακόμα πλήρως απομονωμένες (Λαφύστιο, Ζαγαράς, Ευαγγελίστρια κλπ).
 
Η πρόσβαση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ενώ «τυπικά» έχει αποκατασταθεί, κανένας χώρος πάρκινγκ δεν έχει καθαριστεί, με αποτέλεσμα όποιος φτάνει έστω με δυσκολία εκεί, να μην έχει πού να αφήσει το όχημά του.
 
Αποκαλυπτική είναι και η ταλαιπωρία των 200 επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που μετά το ατύχημα πέρασαν πάνω από 7 ώρες για να καταφέρουν να μεταφερθούν οι 20 τραυματίες με ασφάλεια στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Λαμίας.
 
Καμία πρόβλεψη δεν υπήρξε για το πώς θα πάνε στην δουλειά τους και πώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι εργαζόμενοι τόσο στις δημόσιες δομές υγείας, στον δήμο, στην αστυνομία όσο και στα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ κλπ.
 
Xιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί περιμένουν να ενημερωθούν από τις ειδήσεις ή στην καλύτερη περίπτωση με email εάν θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα κάνουν με τα ανήλικα παιδιά τους, ενώ προκειμένου να καλυφτεί η γύμνια των απαραίτητων μέτρων επαναχρησιμοποιείται η τηλεκπαίδευση, που τελικά αποδεικνύεται πολύ «βολική» για όλα (έλεγχος κινητοποιήσεων, απουσίες στις καταλήψεις, έλλειψη θέρμανσης κλπ). 
 
Ούτε οι υποκριτικές «συγγνώμες», ούτε οι προκλητικές δικαιολογίες, ούτε οι αποζημιώσεις εξαγοράς της σιωπής μπορούν να κατευνάσουν τη δίκαιη οργή, να «βγάλουν λάδι» τους διαχειριστές ενός συστήματος του οποίου οι «ανεπάρκειες» εμφανίζονται μόνο όταν είναι να προστατευτεί ο λαός. Με την μόνη τελικά «προστασία» να περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», που τη μια λέει «φύγετε για να σωθείτε» και την άλλη «μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε».
Απαιτούμε:
 
•         Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρεια και Δήμος, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων, να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε δομές και νοσοκομεία.
•         Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και να υποδεχθούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς τις επόμενες ημέρες, να εξασφαλιστεί ο έλεγχος και η άμεση επισκευή ενδεχόμενων ζημιών.
•         Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο και παιδικό σταθμό ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια για την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών.
•         Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια σε 24ωρη βάση για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση.
•         Να διευκολυνθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η εργασία των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
•         Να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους για να μπορούν να δουλεύουν στις συνθήκες ψύχους.
•         Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
•         Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.
•         Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών.
•         Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
•         Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.
Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής!
ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

26/01/2022


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου