27/1/22

Δ. Καραμάνης: Απρονοησία και ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής

Απρονοησία και ανευθυνότητα καταλογίζει στη δημοτική αρχή Λεβαδέων με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ", Δημήτρης Καραμάνης.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:
Ο Συνδυασμός μας δεν συνηθίζει να κάνει “εύκολη” κριτική, ειδικά σε κρίσιμες για την κοινωνία συνθήκες όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.
Όμως δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα των τριών ημερών γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας για τα προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους, όχι μόνο στα χωριά του Δήμου αλλά ακόμα και σε κεντρικά σημεία της Λιβαδειάς.
Σίγουρα ο όγκος του χιονιού ήταν μεγάλος, ωστόσο, με δεδομένο ότι η ένταση της κακοκαιρίας είχε προβλεφθεί πολλές μέρες πριν, θα μπορούσε να είχε γίνει ένας πολύ καλύτερος σχεδιασμός και μια καλύτερη οργάνωση για την όσο το δυνατό γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δημότες μας, αρκετοί εκ των οποίων ένιωσαν και νιώθουν ακόμη και σήμερα εγκαταλελειμμένοι.
Η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη και αν τα μηχανήματα δεν ήταν αρκετά έπρεπε ο Δήμος να είχε μεριμνήσει νωρίτερα ώστε να καλύψει τα κενά σε όποιον βαθμό αυτό ήταν δυνατό.
Κοινή διαπίστωση είναι επίσης ότι το αλάτι που έπεσε δεν ήταν αρκετό, ούτε και σε όλους τους δρόμους, με αποτέλεσμα η διέλευση σε κάποιες οδούς -ακόμα και σε σημεία που έχει γίνει ένας πρώτος καθαρισμός- να είναι δύσκολη έως ανέφικτη.
Όσο για τα πεζοδρόμια, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε με μια στοιχειώδη οργάνωση να υπήρχε πρόβλεψη για σημεία εφοδιασμού με αλάτι όσων δημοτών επιθυμούσαν, δεδομένου ότι είναι πολλοί αυτοί που, κάνοντας το καθήκον τους ως πολίτες, ενεργούν μόνοι τους σε οδούς, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια μπροστά στις ιδιοκτησίες τους.
Όσο και αν υπερβάλλουν εαυτούς οι υπάλληλοι του Δήμου -στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια- η αντιμετώπιση της κατάστασης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε σε αυτή την περίπτωση να ξεφύγει από την προχειρότητα και την ανευθυνότητα, που δυστυχώς συχνά την χαρακτηρίζει.
Ο κ. Ταγκαλέγκας οφείλει στους πολίτες μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Σημ. Ο κ. Καραμάνης  επισυνάπτει και σχετικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της Τετάρτης σε βασικές οδούς της Λιβαδειάς.







ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου