2/1/22

Δωρεά αξίας 21.000€ στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς για τη δημιουργία πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος SNOEZELEN

Μια προσπάθεια τεσσάρων ετών έγινε πραγματικότητα! Μια αίθουσα SNOEZELEN, δηλαδή ένα ειδικά διαμορφωμένο πολυαισθητηριακό περιβάλλον, έχει πλέον εγκατασταθεί στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς. 


Αυτός ο εξοπλισμός λειτουργεί και βρίσκεται στη διάθεση των μαθητών μας, χάρη στη δωρεά αξίας 21.000€ των κ.κ. Χρήστου Γαλανού, Κωστάκη Τζιτζώκου και Δημήτρη Πίτσου.

 Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Μάϊο του 2017 με τη συναυλία του αείμνηστου τραγουδοποιού Αγάθωνα Ιακωβίδη συνοδεία συμπολιτών μας μουσικών που διοργανώθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό. Στο ξεκίνημα, καθοριστική υπήρξε η συμβολή του ΑΚΟΛ και του προέδρου του, Τάσου Ακριδόπουλου, των κ.κ. Αντώνη Κόντου και Χρήστου Αλογοσκούφη, καθώς και της κ. Μαριάννας Σισμανίδου αλλά και πολλών άλλων γονέων και φίλων του σχολείου. Χωρίς αυτούς δε θα είχε γίνει το πρώτο βήμα.

Κατόπιν, τη σκυτάλη για την εξασφάλιση του εξοπλισμού πήραν οι κ.κ. Χρήστος Γαλανός, Κωστάκης Τζιτζώκος και Δημήτρης Πίτσος. Χρειάστηκαν ωστόσο τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσει η κατασκευή του χώρου, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα στο σχολείο.

Τον Μάιο της τρέχουσας χρονιάς ο δήμος Λεβαδέων έδωσε λύση στο πρόβλημα κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία της αίθουσας. Αμέσως δόθηκε η παραγγελία και στη συνέχεια η εγκατάσταση του εξοπλισμού στο χώρο.

Από τον Νοέμβριο λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμη σύγχρονο «εργαλείο» για να υποστηρίξουν πολύ πιο αποτελεσματικά την αισθητηριακή ολοκλήρωση των μαθητών και των μαθητριών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πολυαισθητηριακό περιβάλλον SNOEZELEN:

• στο επεξηγηματικό βίντεο του σχολείου ΕΔΩ: https://youtu.be/idHV1AaEVSM 

• στο ιστολόγιο του σχολείου ΕΔΩ: http://eeeekliv.blogspot.com/2021/12/21000-snoezelen.html 

• δείτε ακόμη το θεατρικό με τίτλο: «Το Γαλάζιο Πουλί», που «γυρίστηκε στο πολυαισθητηριακό περιβάλλον SNOEZELEN, ΕΔΩ: https://youtu.be/GJdbXhrSMSE 

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους και όσες πίστεψαν στην προσπάθειά μας και την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η δωρεά τους θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου”, σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς και εύχονται σε όλους “ευτυχισμένο το 2022 με περισσότερη Υγεία, περισσότερη Αγάπη, περισσότερη Δύναμη”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου