7/12/21

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Διανύουμε μια περίοδο νέας όξυνσης της πανδημίας. Κάθε ημέρα θρηνούμε περί τους 100 νεκρούς. Το δίμηνο Οκτωβρίου -Νοεμβρίου 2021 πέθαναν 3.329 άνθρωποι από κορονοϊό, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2020, που δεν υπήρχαν τα εμβόλια 2.015. 


Ωστόσο όπως τονίζει η “Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας” Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, “συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων” και “Προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας συνεχώς νέες απαγορεύσεις και εργαλειοποιούν την πανδημία για να ιδιωτικοποιήσουν ό,τι έχει απομείνει από δημόσια αγαθά και υπηρεσίες υγείας και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες”.

Και συμπληρώνουν μεταξύ άλλων: “Ενώ η κατάσταση στην εκπαίδευση γίνεται καθημερινά χειρότερη, η υπουργός Παιδείας εμπαίζει εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και όλη την κοινωνία, παίζοντας με τους αριθμούς των κλειστών λόγω κρουσμάτων τμημάτων και αποκρύπτοντας το νέο “μέτρο” με βάση το οποίο απαιτείται ο αριθμός των κρουσμάτων να υπερβαίνει το 50%+1 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Το δε πρωτόκολλο με τα δυο self test την εβδομάδα είναι πασιφανές ότι είναι αναποτελεσματικό. Η επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας αφέθηκε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, ενώ το Υπουργείο συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του στέλνοντας οδηγίες βασισμένες στη λογική της ατομικής ευθύνης”.

Παράλληλα ζητά “το ΥΠΑΙΘ  να πάρει τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών” και υπογραμμίζει: “Δε θα ανεχτούμε να κλείσουν ξανά τα σχολεία, προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων”.

Πιο συγκεκριμένα ζητά:

“* 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Εύρεση και διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων (ή σε περίπτωση αδυναμίας, εκ περιτροπής λειτουργία ή βάρδιες). 

* Ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία – Όχι στην καταστροφική τηλεκπαίδευση.

* Προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών με πλήρες ωράριο και σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

* Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία για ιχνηλάτηση και τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

* Δωρεάν rapid και μοριακά test για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες.

* Δωρεάν παροχή προστατευτικών μέσων

Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων

* Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

* Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)”.

Καταλήγοντας τονίζει οτι “σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από τον προσωπικό μας χώρο και με δικά μας μέσα. Υλοποιούμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μας και κάνουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο του σχολείου μας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου