7/12/21

Η Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ: Σημαντικές ελλείψεις στο νοσοκομείο, άμεσα μέτρα προστασίας για τον λαό

Παρέμβαση για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο της πόλης ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το 4ο κύμα της πανδημίας έκανε με ανακοίνωσή της η Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας για το λαό.


“Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων, με την απειλή νέων μεταλλάξεων του ιού κι  η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, επενδύοντας σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού και σε τιμωρητικούς μηχανισμούς, για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική της. Χρησιμοποιεί ένα μόνο από τα όπλα που διαθέτει η επιστήμη – το εμβόλιο- για να διαχωρίσει τους εργαζόμενους και τον λαό, την ίδια στιγμή που αρνείται να εφαρμόσει οποιοδήποτε άλλο μέτρο προτείνουν επίμονα κι επαναλαμβανόμενα οι φορείς του κινήματος κι οι μαχόμενοι γιατροί των νοσοκομείων, καθώς τα θεωρεί «κόστος».

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Λιβαδειάς με πάνω από 300 νοσούντες αυτήν την περίοδο, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου, γεγονός που κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα ανησυχητική. Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς εξυπηρετεί μία περιοχή με πάνω από 30.000 κατοίκους κι από γειτονικούς νομούς, που «νοσεί» από την σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας”, τονίζει το ΚΚΕ.

Και μεταξύ άλλων προσθέτει: “Με τεράστιες ελλείψεις γιατρών σε ειδικότητες όπως νεφρολόγοι, ακτινολόγοι, ουρολόγοι, αναισθησιολόγοι

Με δεκάδες κενές θέσεις νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει πρόσληψη και οι ανάγκες καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις

Χωρίς ΜΕΘ ή ΜΑΦ καθώς παρότι υπάρχει ο εξοπλισμός δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους και αφού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό “δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ”

Με το απαράδεκτο καθεστώς αναστολής συμβάσεων σε ισχύ, που αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το εξοντωμένο προσωπικό

Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο εδώ και τέσσερις μήνες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας παρά την εξοντωτική και με αυτοθυσία προσπάθεια του προσωπικού του”.

Παράλληλα καλεί “τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν απ` την κυβέρνηση και την εργοδοσία μέτρα προστασίας της ζωής τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την Υγεία. Για ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα”. 

Επίσης υπογραμμίζει οτι στον αγώνα “το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή”.

Καταλήγοντας ζητά δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ σε όλους, -εργαζόμενους, άνεργους, μαθητές, σπουδαστές, συνταξιούχους κλπ ,χωρίς εξαίρεση, προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού, να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι όσοι τέθηκαν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» με τα αναγκαία προληπτικά τεστ, σε χώρους και πόστα χαμηλού κινδύνου μόλυνσης, να επιταχτούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα,  χωρίς καμία αποζημίωση των επιχειρηματιών, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα από το κράτος για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού, να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού όπου δεν απαιτείται νοσηλεία και να μην υπάρχει “ούτε σκέψη για κατάργηση, συγχώνευση,  υποβάθμιση του ενός από τα δύο νοσοκομεία του νομού μας”. 

“Οι ανάγκες κι η ίδια η πανδημία απέδειξαν πως δεν περισσεύει κανένα. Με την υγεία και τη ζωή του λαού κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει”, τονίζει χαραακτηριστικά.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου