22/11/21

37,9 εκ ευρώ ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια Στερεάς

Δημοσιεύτηκε η 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022. 


Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών όπως σημειώνει σε σχετική ενημέρωση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο. 

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται στο ποσό των 37.900.000,00 €. 

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 12-11-2021 και θα συνεχιστούν μέχρι 14-12-2021  και ώρα 13:00.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα για τα οποία κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης, πληρούνται αθροιστικά συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η οικονομική στήριξη χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η α’ δόση (70% του συνολικού ποσού στήριξης) καταβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης. Η τελευταία δόση καταβάλλεται το αργότερο εντός 5 ετών από την ένταξη με προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών στόχων και δεσμεύσεων. 

Το ποσό στήριξης κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ

Την αναλυτική Πρόσκληση του υπομέτρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr, και www.agrotikianaptixi.gr καθώς και από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας https://pste.gov.gr.

Η αναλυτική περιγραφή του Υπομέτρου 6.1, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι επιλεξιμότητες υποψηφίων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, η διαδικασία καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων καθώς και οι δεσμευτικοί στόχοι, οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των δικαιούχων αναφέρονται στην με αρ. 3764/24-9-2021 Υπουργική Απόφαση όπως ισχύει κάθε φορά και στην αναλυτική πρόσκληση του υπομέτρου που βρίσκονται στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας https://pste.gov.gr.


Περαιτέρω εξειδικευμένη πληροφόρηση παρέχεται από:

* Τη Διεύθυνση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής ΠΣΤΕ.

* Τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΣΤΕ.

* Τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: http://www.minagric.gr και www.agrotikianaptιxi.gr

 και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας https://pste.gov.gr

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου