26/10/21

Ροζ φωταγώγηση του ρολογιού της Λιβαδειάς

 

Η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καθιερώθηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου. Κύριος στόχος της είναι η πρόληψη, η αντιμετώπιση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε όλο τον πλανήτη.  


Ο μήνας Οκτώβριος θεσμοθετήθηκε ως ο μήνας πρόληψης, γι’ αυτό διοργανώνονται δράσεις και δραστηριότητες σε όλες τις χώρες, με σκοπό να συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην αντιμετώπιση της νόσου ενώ η ροζ κορδέλα, σήμα κατατεθέν, αγκαλιάζει τις χιλιάδες γυναίκες που παλεύουν καθημερινά με την ασθένεια του καρκίνου του μαστού.

Ο Δήμος Λεβαδέων ως ενεργός συμμέτοχος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού έχει φωταγωγήσει το ρολόι του Πύργου στο ροζ χρώμα της εκστρατείας και σε συνεργασία με το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προγραμμάτισαν το διαδραστικό περπάτημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης με μουσική, τραγούδια, χορό και δρώμενα με τίτλο «Η γυναίκα αγωνίζεται 1821-2021».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 18:15. Σημείο συνάντησης η Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς. 

“Η έγκαιρη διάγνωση και ο προληπτικός έλεγχος σώζουν ζωές”, τόνισαν ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Στέλλα Ταπανλή.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου