3/8/21

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε.Β.

Μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, η  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά συγκάλεσε έκτακτη Σύγκλιση  Σ.Ο.Π.Π.  η οποία πραγματοποιήθηκε στις  29/07/2021 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π. Ε. Βοιωτίας, για την Εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών, με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.


Τόσο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Νίκο Χαρδαλιά.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δ/ντης Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Dr Γεράσιμος Χουλιάρας, ο Δ/ντης του Ο.Α.Σ.Π Νικήτας Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Ζώης Πολύζος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Βοιωτίας Ισιδώρα Παπαντωνίου και η προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σοφία Καϊτατζή,  ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, εκ μέρους του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τανάγρας Ευάγγελος Καρίγιαννης, καθώς και οι Υπεύθυνοι της  Π.Π. των δήμων. Παρευρεθήκαν βεβαίως ο Δ/ντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Κων/νος Τοπάλης, ο Διοικητής της  Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Πύραρχος Γιάννης Ζαμάνης και οι Διοικητές της Π/Υ Λιβαδειάς Μαχας Αριστείδης, Θήβας Μαλλίρη Σταυρούλα και Οινοφύτων Αλέξανδρος Βλαχογιάννης, συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της μονάδας καυσίμου Αλιάρτου Επισμηναγός Γιώργος Τσεκούρας , ο Υ/της του Λιμενικού Αντίκυρας Ανθυποπλοίαρχος Μιχαήλ Χαντζηκωνσταντίνος καθώς και ο προϊστάμενος του ΟΤΕ Λιβαδειάς Κων/νος Μερτζάνης. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και  εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Σχηματαρίου Εκτάκτων Αναγκών. 

“Οι επιστήμονες δήλωσαν αισιόδοξοι ως προς την σεισμική δραστηριότητα, η οποία φαίνεται να εκτονώνεται. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, με τον Δ/ντη ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών  Γεράσιμο Χουλιάρα, και με τον Δ/ντη του Ο.Α.Σ.Π.  Νικήτα Παπαδόπουλο. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Έχει πραγματοποιηθεί ο α΄βάθμιος  προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων στην ΠΕ Βοιωτίας και βρισκόμαστε στην πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας, όσον αφορά αυτούς τους ελέγχους”, σημείωσε η κ. Παπαθωμά.

Και πρόσθεσε: “ Όλος ο μηχανισμός και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας καθώς το σεισμικό φαινόμενο φαίνεται να φθίνει, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις των σεισμολόγων. Παραμένουμε ψύχραιμοι και προσεκτικοί”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου