25/5/21

Να μην υποβαθμιστεί σε αποκεντρωμένο Τμήμα αλλά να στελεχωθεί πλήρως το Υποκατάστημα Οινοφύτων του ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΚΚΕ η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ετοιμάζεται να υποβαθμίσει το Υποκατάστημα Οινοφύτων της Υπηρεσίας σε αποκεντρωμένο Τμήμα του Υποκαταστήματος Θήβας.


Στο πλαίσιο αυτυό οι Βουλευτές του κόμματος Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

“Η σημερινή Διοίκηση του ΕΦΚΑ θέτει σε εφαρμογή απόφαση που είχε ληφθεί ήδη από την προηγούμενη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ανασταλεί λόγω των έντονων αντιδράσεων του Εργατικού Κέντρου Θήβας και άλλων φορέων της περιοχής. Πρόκειται για απαράδεκτη εξέλιξη, η οποία στερεί ολόκληρο το Δήμο Τανάγρας και μία τεράστια βιομηχανική περιοχή, με έντονα φαινόμενα μαύρης και αδήλωτης εργασίας, με δεκάδες καθημερινά εργατικά ατυχήματα και γενικά με τεράστιες ανάγκες ελέγχου σε επιχειρήσεις, από μία Υπηρεσία που θα έπρεπε να λειτουργεί πλήρως στελεχωμένη”, τονίζουν οι Βουλετυές. 

Και συμπληρώνεουν: “Επισημαίνεται ότι ακόμη και τώρα υπάρχουν σοβαρά κενά στη στελέχωση του Υποκαταστήματος, αφού από τον προβλεπόμενο αριθμό των 15 υπαλλήλων υπηρετούν μόνο 10 μαζί με τον Προϊστάμενο και το Διευθυντή. Στο βαθμό που υλοποιηθεί η Απόφαση, αυτό σημαίνει ότι η Υπηρεσία των Οινοφύτων δεν θα μπορεί πλέον να διενεργεί ελέγχους ασφάλισης και γενικότερης φύσης σε επιχειρήσεις, οι τοπικές διοικητικές επιτροπές δεν θα υφίστανται και δεν θα υπάρχει διευθυντής στην Υπηρεσία, η οποία στην ουσία θα λειτουργεί ως εσωτερικό ταχυδρομείο, αφού μόνο θα παραλαμβάνει και θα διαβιβάζει έγγραφα”.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους που υπηρετούν, αναμένεται να παραμείνουν από 4 έως 6, με τους υπόλοιπους να αποχωρούν, μετακινούμενοι σε όμορες Υπηρεσίες.

“Η εξέλιξη δίνει δεύτερο χτύπημα στο ιδιόκτητο και σύγχρονο συγκρότημα που πριν μερικά χρόνια εξυπηρετούσε με σχετικά ικανοποιητικό τρόπο τόσο διοικητικά, όσο και με παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τους χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής. Δίνει επίσης ένα ακόμη χτύπημα στην τραγική υποστελέχωση συνολικά των ελεγκτικών μηχανισμών στην τεράστια βιομηχανική ζώνη της περιοχής, αν ληφθεί υπόψη η αποψίλωση των Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ (Κοινωνική Επιθεώρηση και Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία) και η παντελής έλλειψη περιβαλλοντικού ελεγκτικού μηχανισμού. Συνοψίζοντας, η περιοχή μετατρέπεται μεθοδικά σε μια κυριολεκτική ζούγκλα, όπου η μεγάλη εργοδοσία θα είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει και με τους εργαζόμενους και κατοίκους να υποχρεώνονται σε δαπανηρές και άσκοπες μετακινήσεις σε άλλες πόλεις της Βοιωτίας για την παροχή αυτονόητων υπηρεσιών”, επισημαίνουν.

Καταλήγοντας ερωτούν τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για να μην υποβαθμιστεί σε αποκεντρωμένο Τμήμα, αλλά να στελεχωθεί πλήρως το Υποκατάστημα Οινοφύτων του ΕΦΚΑ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου