11/5/21

9η Μαΐου ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ημέρα κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου, καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής, προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός την Κυριακή 9η Μάϊου 2021 στην Λιβαδειά περιελάμβανε γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας.

Στη συνέχεια επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και των φορέων. 

Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ, το παράρτημα Λιβαδειάς της  Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε και η ΚΝΕ τιμώντας την επέτειο των 76 χρόνων από την  9η Μάη του 1945  ημέρα ορόσημο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών  και την  Εθνική Αντίσταση,  κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των 10 απαγχονισμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής παλληκαριών της Λιβαδειάς στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου