11/5/21

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 2 προτάσεις του Δήμου Λεβαδέων

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 2 προτάσεις του Δήμου Λεβαδέων.

Η πρώτη αφορά στη πρόσκληση ΑΤ06 με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση», και η δεύτερη στη πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο: «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021».

Συγκεκριμένα για τη πρόσκληση ΑΤ06 με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση» εγκρίθηκε η Ά φάση με ποσό 986.028,00€ για την πραγματοποίηση των μελετών των εξής έργων:
1. Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου Δήμου Λεβαδέων με την ταυτόχρονη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων, όπου θα περιλαμβάνει τη δημιουργία skatepark, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατοδρόμους και υπαίθριους χώρους άθλησης και βέβαια το ήδη συμβασιοποιημένο κλειστό προπονητήριο.
2.Κατασκευή διώροφου δημοτικού υπόγειου πάρκινγκ.
3.Ανάπλαση της Πλατείας «Λάμπρου Κατσώνη».
Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ακολουθήσει η υλοποίηση της Β’ φάσης της πρόσκλησης η οποία περιλαμβάνει τη κατασκευή των παραπάνω έργων.
Το συνολικό επιλέξιμο ποσό των έργων της πρόσκλησης για το Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 12.400.000€
Για τη πρόταση του Δήμου Λεβαδέων στη πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο: «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021» εγκρίθηκε η ανάπλαση του προαύλιου χώρου του ναού της Αγίας Παρασκευής αλλά και της κατασκευής πςεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό της οδού Γιαννούτσου, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 1.196.650€

"Αναμένουμε τη θετική αξιολόγηση και των υπόλοιπων προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος μας. Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο, τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αλλά και την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Χαραμή Αλεξάνδρα για την συμβολή τους, αλλά και όλους τους συνεργάτες μου που δούλεψαν για την προετοιμασία των προτάσεων. Έπεται συνέχεια", σημείωσε ο κ. Ταγκαλέγκας

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου