28/1/21

Δήμος Λεβαδέων: Συνεχίζεται η απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού

 

Λόγω της συνέχισης των απαγορευτικών μέτρων που αφορούν στη λειτουργία των επιχειρήσεων και σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. συνεχίζεται η απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί.

Παρακαλούμε, όσοι επιχειρηματίες εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις και δεν έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση, όπως συμπληρώσουν την αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων https://dimoslevadeon.gr/ και συγκεκριμένα στην επιλογή «Εξυπηρέτηση» - «Εργαλεία» στο κεντρικό μενού επιλογών της ιστοσελίδας.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά συμψηφίζονται με μελλοντικές απαιτήσεις των τελών, ενώ σε περίπτωση εξόφλησης των λογαριασμών, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, παρακαλούνται οι επιχειρηματίες να προσκομίσουν αντίγραφο λογαριασμού και εξοφλητική απόδειξη.

Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε και η απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.  Για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά παρακαλούμε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 22613 – 50878 και 22613 – 50825.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου