11/11/20

Ο ΜΙΚΥ ΡΟΥΡΚ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

 Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιων διενέξεων και συρράξεων, κατάλυσης των αξιών, αποχαλίνωσης των ηθών, αύξησης της βίας και πάνω απ’ όλα άρνησης του ίδιου του Θεού, του Πλάστη και Δημιουργού μας.

Αυτή η άρνηση είναι που έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα προηγούμενα, γιατί όπως έχει ειπωθεί από κάποιον σοφό «Χωρίς τον Θεό όλα επιτρέπονται».

Ειδικότερα, η συστηματική προσπάθεια από κάποια σκοτεινά παγκόσμια κέντρα να πληγούν η Χριστιανική Πίστη και η Χριστιανική Θρησκεία, έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βυθισθεί ο πλανήτης μας σε ένα πρωτοφανές πνευματικό σκοτάδι μέσα στο οποίο θα ανθούν η απαξίωση και ο υποβιβασμός της ανθρώπινης υπόστασης, ο πόνος, η πλάνη, η βία και το έγκλημα.

Έτσι, αν αυτά τα κέντρα πετύχουν τους ανίερους σκοπούς τους, η ζωή πάνω στην γη θα εκφυλιστεί και η ανθρωπότητα με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στον πνευματικό, ακόμα και στον σωματικό θάνατο.

Μοναδικό αντίδοτο σε όλα αυτά είναι η ακλόνητη πίστη μας στον Θεό, ο ευαγγελισμός των ανθρώπων με την διάδοση του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο και η διάδοση των Χριστιανικών αξιών σε κάθε φυλή και σε κάθε έθνος.

Τον περασμένο μήνα, βρέθηκε στην Αθήνα ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός και πρώτου μεγέθους Χολυγουντιανός αστέρας Μίκυ Ρούρκ.

Του Κλέαρχου Καλογήρου

Ο Μίκυ Ρούρκ αποτέλεσε ίνδαλμα της νεολαίας την δεκαετία του ’80 αλλά και το επόμενο διάστημα ως σήμερα και αποκλήθηκε διάδοχος του Μάρλον Μπράντο και του Τζέημς Ντιν.

Ο διάσημος ηθοποιός, ήλθε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στα γυρίσματα της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού»  της σκηνοθέτιδος Γέλενα Πόποβιτς, με θέμα την ζωή του Αγίου Νεκταρίου, που παρεπιμπτόντως χθες 9 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την Κοίμησή του.

Αυτό το κάποτε ίνδαλμα της νεολαίας, τόλμησε αυτό που λίγοι του χώρου του τολμούν και μίλησε ανοικτά για την σχέση του με τον Θεό:

«Προσεύχομαι κάθε βράδυ στον Θεό, λέω 4 ή 5 διαφορετικές προσευχές».

Υποδυόμενος στην ταινία το τελευταίο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου, δήλωσε:

«Στην ζωή υπάρχουν μικρά και μεγάλα θαύματα. Έχω βιώσει και τα δύο και έτσι πιστεύω στα θαύματα, αλλά μόνον στα θαύματα που προέρχονται από τον Θεό. Δεν πιστεύω στην τύχη, δεν πιστεύω στα χρήματα και στην δύναμη».

Και έκλεισε με την πικρή διαπίστωση: «Εκεί που ζω εγώ κανένας δεν μιλάει για τον Θεό».

Εμείς απλά θα πούμε, ότι είναι «ευχής έργον» να υπάρχουν και άλλοι διάσημοι σαν τον Μίκυ Ρούρκ στην παγκόσμια κοινότητα, που θα μιλούν και θα πιστεύουν στον Θεό και θα είναι ομολογητές του.

Είναι ελπίδα για όλους μας και μας δίνουν θάρρος και δύναμη για να βαδίσουμε κι εμείς στην οδό του καλού, της αρετής, και της ακλόνητης πίστης στον Θεό.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου