6/10/20

Σε ενημέρωση για το νοσοκομείο Θηβών προέβη ο Βουλευτής Α. Κουτσούμπας

 

“Ασφαλώς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν προβλήματα. Μέριμνά μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε – μηδενίσουμε αυτά με συνεχείς παρεμβάσεις. Βρίσκομαι σε άριστη συνεργασία με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ . Σερέτη, το διοικητή κ. Τσαντήλα και τον αναπληρωτή διοικητή κ. Χροναίο των νοσοκομείων του νομού μας, οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες που προκύπτουν”, επεσήμανε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο νοσοκομείο Θηβών, ο Βουλετυής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: “Προχωράμε στον άμεσο διορισμό 1 επιμελητή χειρουργικής Α΄ ειδικότητας, 1 επιμελητή ορθοπαιδικής Β΄ ειδικότητας, 1 επιμελητή ιατρικής βιοπαθολογίας - αιματατολογίας. Οι δύο θέσεις επιμελητή Β΄ειδικότητας ακτινολογίας που προκηρύθχηκαν κατέστησαν άγονες (επειδή δεν υπήρχαν υποψήφιοι) και επαναπροκηρύσσονται. Επίσης προκηρύξαμε 1 θέση επιμελητή Β΄ παθολογίας. Αν και υπήρξε έγκριση και πιστώσεις για επικουρικό ιατρικό προσωπικό, δεν υπήρξε ενδιαφέρον (θέσεις: αναισθησιολόγος, παθολόγος, χειρούργος, γενικός γιατρός)”.

Σε οτι αφορά το Παθολογικό το νοσοκομείο έχει 5 οργανικές θέσεις. Σήμερα υπηρετούν μόνο 3 μόνιμοι που επικουρούνται από 1 επικουρική παθολόγο.

Στις υπόλοιπες δύο θέσεις σημειώνεται μια Απουσία λόγω υγείας και μια παραίτηση.

“Έγινε νέα προκήρυξη με την 1118/22-9-2020 πράξη του  Διοικητή. Από τις 3 μόνιμες θέσεις έχουμε: 

1 αναρρωτική άδεια (επιστροφή 8-10-2020),

1 μεγάλη απουσία λόγω προβλημάτων υγείας και 1 επιστροφή της κ. Σπαϊδιώτη στην οργανική θέση”, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Και συμπλήρωσε: “Προς το σκοπό της εύρυθμης λειτουργίας – αντιμετώπισης αναγκών γίνεται μετακίνηση γενικών ιατρών και αγροτικών χωρίς υποβάθμιση του κέντρου υγείας, ήτοι  - ολική μετακίνηση γενικού ιατρού από Κ.Υ. Αλιάρτου, μετακίνηση γενικού ιατρού για πραγματοποίηση εφημεριών, μετακίνηση πνευμονολόγου από το Κ.Υ. Θηβών στο Γ.Ν. Θηβών και ένταξη στην παθολογική κλινική. Επίσης με τελευταία νομοθετική παρέμβαση δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες με Δ.Π.Υ. και καλούμε και τον ιατρικό σύλλογο να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”. 

Ακολούθως αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και στην έγκριση χρηματοδότησης νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού ποσού 656.790 ευρώ. 

Καταλήγοντας τόνισε: “Η υγεία δεν έχει χρώμα – κόμματα και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αρνητικής πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά ουσιαστικής συμβολής όλων στην επίλυση των προβλημάτων. Τα προβλήματα λύθηκαν; Ασφαλώς και όχι. Η πολιτεία θα συνεχίσει την προσπάθεια για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αλλά οφείλουμε να έχουμε πλήρη και ορθή ενημέρωση για τα συμβαίνοντα”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου