13/10/20

Αποκλεισμό της “Ελληνικής Αυγής” από το Π.Σ Στερεάς προτείνει η Κ. Μπατζελή

Τον αποκλεισμό της “Ελληνικής Αυγής” από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ζητάει η Κατερίνα Μπατζελή με επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου την οποία συνυπογράφουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά” Νίκος Μπέτσιος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Μπάμπης Φάκος, Μάνος Γέμελος, Τάσος Βελισσαρίου.

“Για την προστασία της δημοκρατίας και στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης ζητάμε η ΕΝΠΕ να προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών, νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή της εκπροσώπησης των παρατάξεων στο ΠΣ μετά τον αποκλεισμό της Ελληνικής Αυγής ως η αυτοδιοικητική της παράταξη και την μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΠΣ του εκπρόσωπου της «Ελληνικής Αυγής για την Στερεά Ελλάδα», μέχρι την νομοθετική ρύθμιση”, σημειώνει η κ. Μπατζελή

Και προσθέτει μεταξύ άλλων:

“Είναι αυτονόητο πως το πολιτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές έτσι ώστε εκείνοι που είναι καταδικασμένοι ως μέλη της Χρυσής Αυγής, να μην μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.

Μετά την ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικότητας οργάνωσης, και η παράταξη μας επισημαίνει πως καθίσταται επιτακτικός ο αποκλεισμός των καταδικασθέντων από μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ιδίως μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα”.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: “Η μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή πρέπει να συνοδεύεται από πολιτική και κοινωνική ομοψυχία. Ας το σκεφτούμε καλά αυτό για τις υπάρχουσες πολιτικές παραφυάδες και τις «νέες» από την ίδια εγκληματική μήτρα που έχουν ή και επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου