6/10/20

Γιώργος Μουλκιώτης: Συνεχίζεται η υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών της Βοιωτίας, αναγκαία η ενίσχυση προσωπικού στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης & Ασύλου, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Αδειών Διαμονής στην Π.Ε. Βοιωτίας. 

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι ενώ πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία καλείται να διαχειριστεί δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις και με ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα, η υποστελέχωση είναι τέτοια, που δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης αδειών διαμονής, μεταξύ άλλων και λόγω έλλειψης εισηγητή. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η διεκπεραίωση των υποθέσεων από το Τμήμα Αδειών Διαμονής έχει άμεση σχέση με θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη μετακίνηση, στην ιδιοκτησία και η αδυναμία έγκαιρης εξυπηρέτησης έχει ως συνέπεια σε καθημερινή βάση την έντονη αγανάκτηση των πολιτών.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα στην ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό στο Τμήμα Αδειών Διαμονής στην Π.Ε. Βοιωτίας. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου