10/10/20

Σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Θήβα

Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), λειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου. 

Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων. 

Η Εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με απλουστευμένο τρόπο επιδεικνύονται τα βασικά στοιχεία της οδού, οι βασικοί κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον. 

Στο χώρο λειτουργεί επίσης κυλικείο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του. 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μπορούν να επικοινωνούν με την Επιχείρηση στα τηλέφωνα 2262028062 & 2262029729.                            


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου